Кога е най-добре да заведете детето за първи път на театър

Ти лайф за Лекува

Още на 2 години вашето дете може да направи зрителски дебют в кукления театър


За да е успешен, са нужни две условия – да му е интересно да гледа и да издържи да седи на едно място сравнително дълго време.

Някога се смяташе, че театърът е подходящо развлечение за хлапета над 5-годишна възраст. Днешното поколение обаче много по-рано се запознава с условните реалности – те влизат във всекидневието чрез телевизията, компютрите, телефоните. Авторите на театрални спектакли свалиха границата до 2-3 го-динки, като предлагат специални бебешки проекти. Те са къси и съобразени с възрастта.

Ако смятате, че вече е време вашето дете да се докосне до магията на театъра, най-напред изберете подходяща постановка

Не е задължително да е означена като бебешка. Може да заложите на добре позната приказка – така малкият зрител ще знае какво да очаква. Ако се спрете на непознато за него заглавие, разкажете му накратко сюжета. Все пак се придържайте към препоръчителната възраст, дадена в анотацията на постановката.

За начало избягвайте представления с ярки светлинни ефекти. Не е желателно и да вземате билети на първия ред. Така ще спестите уплахата от непосредствената близост до кукли, които детето ще види за първи път.

Предупредете го, че в театъра ще има други момичета и момчета, които също ще гледат представлението

Не пропускайте да споменете за изгасването на осветлението в салона, преди да започне спектакълът. Много хлапета се плашат от пълния мрак, в който потъва залата за няколко секунди. За по-сигурно вземете детето в скута си – физическият контакт с родителя внушава сигурност.

Нерядко невръстните зрители се плашат, когато на сцената се появят великани, дракони, змейове. Ако усетите притеснение у вашето дете, по-добре да го изведете от салона. Иначе рискувате то дълго време да не желае да стъпва в театъра.

Не само куклените постановки са подходящи за най-малките. Танцово-музикалните спектакли с приказни сюжети, красиви костюми и декори направо пленяват децата. Тях ще откриете в репертоара на оперните и музикалните театри.

Още в началото обяснете на малкия зрител етикета -по време на представлението не бива да ви задава въпроси и да коментира. Всичко ще обсъдите, след като завесата падне.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар