Знаете ли, че тези неща също имат срок на годност?

Ти лайф за Лекува

Имайте предвид тези съвети, за да избегнете проблеми

Със сигурност следите внимателно трайността на хранителните продукти. Едва ли обаче знаете, че и изброените по-долу неща имат срок на годност.

Вижте за какво още трябва да внимавате в дома си:

1. Възглавници

Може би преобладаваща част от вас използват възглавниците докато не се разкъсат или до живот. Това, което не знаете, е, че те също имат срок на годност и той е 2-3 години.
В противен случай рискувате да се сдобиете с някоя алергия. Дори и да ги перете редовно, те се превръщат в уютен дом на акари. Освен това се обезформят, а това може да ви причини

срок на годност

Хавлиите и възглавниците също имат срок на годност

сериозни болки във врата.

2. Хавлии

Колкото и да не ви се вярва, хавлиените кърпи също са със срок на годност. Той е между 1 и 3 години.

Мокрите хавлии са идеална среда за развъждане на различни видове бактерии. Дори редовното им пране не ви гарантира, че ще се избавите от тях.

3. Пантофи

Едва ли сменяте пантофите си често. Обикновено носим любимите си пантофи много дълго време.  Това обаче е огромна грешка. Те са идеална среда за разпространение на гъбични инфекции. Поради тази причина е добре да ги сменяте на всеки шест месеца.

4. Гребен (четка за коса)

Този аксесоар също трябва да се сменя през определен период от време. Освен това е задължително да ги почиствате много добре поне веднъж седмично. Ако използвате четка с естествен косъм, това означава, че трябва да я сменяте на всеки 7-8 месеца.

5. Биберон

Бибероните също не бива да се ползват дълго време. Тези от латекс задължително трябва да се подменят в срок между 2 и 5 седмици без значение колко често се използват.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар