Самочувствието на детето зависи от отношението на родителите

Ти лайф за Лекува

Родителите са тези, които изграждат самочувствието на детето. Ако вие не може да го накарате да се чувства значимо, значи няма кой

самочувствието

Накарате тийна да се чувства значим. Говорете за нещата, които учи и го разпитвайте за интересни факти от историята, биологията и другите предмети. Със сигурност сте забравили много неща, така че любопитството и удивлението ви ще е искрено. А той ще се чувства горд, че знае неща, които родителите му не знаят, макар че имат основно образование. Докато гледате нещо по телевизията, може също да го питайте за това и онова. Има десетки начини да му покажете, че цените знанията му, дори като нарочно показвате невежество в някаква област.

Наградите са част от стратегията за положителна мотивация

Ако тийнът завърши успешно курс, поправи оценка по труден предмет, мине с висок резултат пробен изпит, го изненадайте с нещо желано. Отсега го попитайте какво би искал за подарък при отлични резултати на матурите. Този вид насърчение в аванс работи добре.

Най-важното е детето ви да вярва в способността си да се справи. Ежедневно се грижете за самочувствието и високата му самооценка. Окуражавайте го, когато е обезсърчено, нахъсвайте го. Понеже пубертетът е динамичен, трябва непрестанно да следите настроенията на тийна, да засилвате контрола, когато той се отпусне, и да потупвате по рамото всеки път, когато показва добри резултати.

Наред с мотивацията вижте дали не можете да отдалечите доказано разсейващите фактори. Ако има възможност компютърът и тийнът да не живеят в една стая, ще е чудесно. Телевизорът също. За да не се чувства лишен от всичките си скъпоценни устройства, може да му оставите уредбата, за да слуша музика в стаята си, докато учи, щом твърди, че тя не му пречи. От телефона надали ще го разделите, но опитайте да се договорите поне да спре звука на съобщенията и да ги преглежда, когато си почива. Изобщо пробвайте да го убедите да си създаде ред, така че да не се разсейва и да има разумен ритъм на работа и почивка.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар