Как да готвите риба без да се разпадне?

Ти лайф за Лекува

Във фурната може да задушите риба ако използвате плик за печене, или пък я опаковате в алуминиево фолио


В плика рибата ще се задуши в собствен сос и не е необходимо да прибавяте никаква течност. Колкото по-мазни риби задушавате по този начин, толкова по-вкусни стават.

За да не се разпадне рибата в процеса на готвене, накиснете я за половин час в подсолена студена вода. Солта ще стегне месото.

За да е по-красива задушената риба, някои шеф готвачи предварително я запържват за кратко в загрято олио. Така се получава златист загар, който не изчезва при по-нататъшното задушаване.

Когато бързате да приготвите вечерята, вместо да изпържите рибата, може да я задушите в тигана. Вземете рибно филе и го нарежете на хапки. Сипете ги в тигана, овкусете със сол, пипер, други подправки на вкус и залейте с течна сметана. Гответе на слаб огън и ще се насладите на ароматна риба. Сметана може да добавяте и когато задушавате рибата в собствен сос или в рибен бульон. Количеството на сметаната най-добре да е 5-10% от количеството риба, което задушавате.

Сосът, в който задушавате риба, трябва да къкри, а не да ври силно. Готвите ли едновременно едри парчета и дребна риба, дребната трябва да извадите след 5-10 минутй топлинна обработка. За едрите късове предвидете 25-30 минути задушаване.

За да определите дали рибата е вече сготвена, използвайте клечка за зъби. Ако влиза лесно в месото, а от дупчицата изтича прозрачна течност, значи рибата е готова. Освен това на добре сготвената цяла риба перките се отделят много лесно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар