Дрингия и церопегия – трудни за гледане, но много красиви цветя

Ти лайф за Лекува

Дрингията не е за всеки. Макар лианата да е издръжлива, тя има нужда от по-особени грижи


Основното й изискване е да осигурите специален режим през зимата. Тогава растението е в период на покой. Еднакво добре се чувства както при обичайните стайни условия, така и в прохлада. Ако искате обаче през следващия сезон да цъфти обилно и да върже плодове, през студените месеци го дръжте при температура около 15 градуса. Но е важно да не пада под 13.

Иначе цветето е сравнително сенколюбиво. Намалената светлина през зимата не е голям проблем. Все пак го дръжте близо до прозореца. Ако обаче е на топло, то ще продължи да расте. Тогава ще трябва да го осветявате допълнително.

Поливайте внимателно. Дерингията е чувствителна към преовлажняване на почвата, а от кратко засушаване не се бои. През зимата влагата се намалява леко в сравнение с летния период. Колкото е по-висока температурата, толкова повече вода сипвайте. Добре е от време на време да пръскате листата за повишаване на въздушната влажност.

Церопегията е необикновен сукулент. Най-добре изглежда във висящи кошници, защото не образува розетка като събратята си, а тънки и дълги стъбла. Те достигат дължина около метър, по тях не много гъсто са разположени сърцевидни месести листа. При добри грижи се появяват крехки тръбести цветчета. Отглежда се лесно. Изберете светло място, преки слънчеви лъчи ще се отразят добре на церопегията. Обича разлика между дневните и нощните температури. През зимата се чувства най-добре на 16-18 градуса. Полива се умерено, не допускайте подгизване на почвата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар