Да изпратиш детето си по пощата…

Ти лайф за Лекува

Защо хората изпращат децета си по пощата?

Китайка се опита да прати детето си по пощата миналото лято и световните агенции полудяха. Истината е, че през 1913-а това е била редовна практика в Щатите…

Последният случай е от август 2017-а, когато 24-годишна жена от провинция Съчуан беше арестувана, понеже се опита да изпрати бебето си по пощата. Причината е, че майката не намирала повече сили да се грижи за дъщеря си и искала да я прати в приют. По пощата.

детето

Китайка направи опит да изпрати детето си по пощата

Жената омотала бебето в найлон и на касата помолила пакетът да не бъде отварян. По пътя обаче вързопчето се разшавало и куриерът го разопаковал и мигновено сигнализирал полицията, когато установил, че вътре има бебе.

Миналата седмица пък в Мексико се опитаха да пратят тигърче по пощата. То било оставено упоено в пластмасов контейнер с пробити дупки, за да влиза въздух. Двумесечната бенгалска котка е открита от кучетата на федералната полиция.

Забрана

Макар сега да звучат скандално подобни деяния, в периода 1913- 1915г. в САЩ били пращани деца по пощата, преди да бъде официално забранено.

Няколко момчета и момичета са „ползвали“ тази услуга. На хлапетата били сложени дори нужните печати, като първият е поставен през януари 1913-а върху момче, което отива на гости при баба си… Услугата струвала 15 цента, родителите платили и застраховка от 50 долара. Другата известна история е на 6-годишната Мей Пирсторф, която също е пратена на баба си. Момичето пропътувало 73 мили, а таксата е 53 цента.

Най-дългото пътешествие на детеnce по пощата се случва през 1915 г., пише „Тeлегрaф“. Тогава 6-годишно момиченце трябва да бъде пренесено от дома на майка си в Пенсакола, щата Флорида, до дома на баща си в Кристианбург, щата Вирджиния. Таксата отново е 15 цента, а разстоянието между двата града – 721 мили.

След това услугата „дете по пощата“ е спряна. Интересно е обаче, че в модерните времена американчетата на възраст между 2 и 12 години могат да пътуват със самолет без придружител, само под наблюдението на авиопревозвача. След навършване на 12 години може да пътешестват и сами.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар