Толерантността е пряк път към щастието

Ти лайф за Лекува

Толерантността е пряк път към щастието, а разбирането, че всеки е свободен да изразява себе си така, както намира за добре, е гаранция за спокоен живот


Темата за измисления „трети пол“, която се вихри повече от месец, вероятно ви е досадна. И с право. Но ако имате тийнейджър, си заслужава да поговорите за отношенията с хора, които са различни – от друг етнос, религия, култура, сексуалност, външни белези. Този разговор сте го водили със сина или с дъщеря си още в детските години, но сега той ще бъде на друго ниво, защото срещу вас вече има (почти) зрял човек.

Толерантността към различните се възпитава първо в семейството. С несъзнателно подхвърлени клишета като „долен педал“ и „мръсен циганин“ родители, които смятат, че имат либерални възгледи за сексуалност и етнос, дават съвсем друг сигнал на децата си. Но дори да сте възпитавали широкоскроен човек, в тийнейджърските години синът или дъщеря ви е възможно да попадне в компания, където е много „яко“ на различните да се гледа с презрение.

Не подценявайте темата, защото според психолозите младежите, които са толерантни към различията, са по-стабилни психически и живеят по-щастливо

Ако се налага, отново опитайте да научите детето си, че да си различен не е недостатък. Човекът с недъг, от друго вероизповедание или с друга сексуалност е различен от хората в компанията на тийна, но и те са различни за него. Като са толерантни едни към други, светът ще бъде по-приятно място за живеене.

Може детето ви да започне да спори с вас, но не се отказвайте, а се аргументирайте. Говорете спокойно и бъдете сигурни, че макар да демонстрира друго мнение, вашите доводи ще влязат в съзнанието му. В спора самите вие покажете толерантност и го слушайте, макар че не сте съгласни с него.

Изтъкнете, че умният човек не отрича и не избягва различните, а се старае да научи нещо от тях. Накарайте го да си представи, че е заминал да следва или да работи в друга страна, пише „Всичко за семейството“. Нека се замисли тогава кой ще е различният и как ще се чувства, ако „еднаквите“ го гледат с недоверие.

Вероятно е изключено да пробутате на тийна литература, затова опитайте с филми. Още по-лесно ще е, ако сред неговите идоли намерите различни. Така ще навлезте в темата “ странично“ и ще обясните базови истини.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар