Кои цветя са най-добрите чистачи на мръсен въздух?

Ти лайф за Лекува

Когато въздухът навън е опасно мръсен, у дома е дори още по-отровен


Всички лакови покрития, строителни материали и мебели също отделят отрови, да не говорим за битовата химия и електрониката. На помощ идват стайните растения. Най-малкото е, че го обогатяват с кислород. Те са природни овлажнители, в състояние са да всмукват токсините и дори тежките метали.

Не си мислете, че за прочистване на въздуха е достатъчно да сложите едно растение в стаята. Влиянието му ще се простира до 2 метра около него. По-добър ефект има групирането на няколко растения на едно място. При това те трябва да са не само до прозореца, а и вътре в стаята.

Не всички цветя са еднакво добри филтри

Едни имат по-изразени способности да поглъщат вредни вещества. Други активно се борят с алергените или са шампиони по насищане с кислород. Почистващата им функция се проявява максимално в периода на активно развитие, а в стадия на покой намалява. Младите екземпляри са по-качествени филтри от старите. Важен е и видът на цветето – чистят листата, а не стъблата и цветовете. Освен това имат и индивидуален ритъм: сансевиерата нощем, а хлорофитумът -денем.

Всяко цвете фотосинтезира, следователно отделя кислород и чисти въздуха. Но има шампиони, които са в пъти по-добри от останалите

Обикновеният бръшлян най-добре поглъща въглеродния двуокис, всички алергени, токсини, прекрасен филтър е при домашни животни в жилището, справя се с вирусите. Подходящ е за детската и спалнята. Вирее на полусянка при стандартна температура.

Сенсевиерията се използва за филтриране на космическите станции, защото поглъща отлично химичните съединения. Справя се с токсините от нови мебели, отделя фитонциди, които се борят с микроорганизмите. Подходяща е за всяко помещение. Вирее при стандартна температура. Полива се умерено.

Пеперомията почиства въздуха от тежки метали, има антибактериално и антивирусно действие, сред
разсеяна светлина, температура над 16 градуса и умерено поливане.

Хлорофитумът поглъща отрови и токсини, един от най-добрите филтри на тютюнев дим е. Подходящ е за кухнята и дневната. Вирее при обичайна температура, полива се обилно.

Фикусът бенжамин и каучуковият отделят много кислород, качествено поглъщат токсините и алергените, справят се и с най-проблемните тежки метали

Препоръчват се за дневна и за работни помещения. Виреят на разсеяна светлина, поливат се умерено и се пръскат.

Антуриумът намалява електромагнитните излъчвания и е подходящ за места, на които има струпани битови уреди и мултимедийна техника.

Драцената се препоръчва за новодомци, защото се справя с изпаренията от строителните материали и мебелите. Способна е да поглъща до 70% от опасните примеси във въздуха.

Епипремнумът е отличен избор за антрето или близо до балкона, защото прочиства от вредните автомобилни газове, справя се и с цигарения дим.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар