Деколтето първо издава годините

Ти лайф за Лекува

Макар обикновено да е скрито зад дрехи, деколтето също има нужда от грижи през зимата


При това редовни, защото кожата в тази област е най-чувствителна към възрастовите изменения. По нея има по-малко мастни жлези. С времето функцията им се забавя, а с това намалява хидролипидният обмен, който отговаря за овлажняването.

За ранната поява на бръчки по деколтето допринася и спането на прекалено висока или много ниска възглавница, неудобни и стягащи дрехи, рязката загуба на тегло.

Най-напред си купете качествена ортопедична възглавница

След това си набавете подходящ крем, специално за деколтето. Той е с по-наситен състав от крема за лице. Добре е да съдържа масла, хиалуронова киселина, антиоксиданти и витамини, подхранващи съставки. Нанасяйте го два пъти на ден с нежни плавни движения в посока отдолу нагоре. Не разтягайте кожата и не натискайте силно. Ако кремът е много плътен, след 5-10 минути попийте със салфетка непоетия.

Не забравяйте за редовното почистване на кожата на деколтето

Освен ежедневното обтриване с козметичен тампон, напоен с лосион, от време на време е полезно да правите пилинг. Може да използвате маските с глина, които сте приготвили за лицето. Или да си направите специална със ситна морска сол, смесена с растително масло. При нанасянето спазвайте същите правила като при крема. Ако маската е глинена, постарайте се да не изсъхва. От време на време я мокрете с влажна кърпа.

След 35-годишна възраст са полезни редовните маслени компреси за обтриване на кожата на деколтето. Напоете козметичен тампон с леко загрято растително масло и нанесете по кожата. Отгоре сложете пергаментова хартия и кърпа. След 30 минути попийте непоетото масло със салфетка или се измийте. Особено ефективни за тази област са зехтинът, бадемовото и аргановото масло.

За красиво деколте са важни и грижите за гърба

Вървете изправени, при четене и работа на компютър не навеждайте прека-лено главата. От време на време правете гимнастика за шията.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар