Самотният баща с повече предизвикателства от самотната майка?

Ти лайф за Лекува

Не е лесно да си самотна майка. Но, два пъти по-трудно е да си самотен баща, при това баща на дъщеря


Преди година из интернет бяха разпространени видеа на самотен баща, който прави невероятни прически на малката си дъщеря. Историята трогна хиляди хора, които си дадоха сметка, че предизвикателствата в такова семейство са безброй – и прическата, и разговорът за първия цикъл.

Най-важният съвет за самотните бащи е, че няма нужда да се справят сами. Когато се налага, потърсете помощ, без да смятате, че това е слабост. Ако нямате майка или сестра, може да се съветвате с майката на най-добрата приятелка на дъщеря си.

Може да ви се струва, че вие и девойката говорите два различни езика, но то няма общо с ролята ви на самотен баща. Това е усещането, което спохожда всички родители на тийнейджъри. За да общувате свободно, не само питайте, ами й споделяйте свои неща, искайте мнението й, търсете я за подкрепа. Научете се на търпение и я изслушвайте.

Не я задушавайте в стремежа си да я закриляте. Това обикновено е най-големият капан за самотен баща, отглеждащ тийней-джърка. Покажете й начините да се справя сама. Дайте й увереността, че може и че й имате пълно доверие. Иначе има опасност дъ-
щеря ви да започне да бяга по тъча, защото се чувства прекалено притисната, или пък да стане твърде зависима от вас.

Понякога ще я виждате как страда

Стиснете зъби и не се хвърляйте веднага в бой за нея. Битката, която наистина си струва да спечелите, е битката за нейната способност да се справя във всякакви ситуации и сама.

Когато нещата опрат до момчета или до „онези“ въпроси, които обичайно се обсъждат с майката, признайте на своето момиче, ако се чувствате неловко. Но не подхващайте този разговор прекалено насериозно. Моментът е идеален да предадете и няколко урока по чувство за хумор. Важно е тя да знае, че може да говори с вас по всякакви теми. Ако видите, че тийнейджърката се притеснява много, нека ваша приятелка или роднина помогне.

Може би в живота ви ще се появи нова жена

Не се чувствайте виновни и не позволявайте на дъщеря си да ви манипулира чрез чувството ви за вина. Заявете ясно, че тя е приоритет за вас, но имате и личен живот. Не правете излишни жертви, загърбвайки собственото си щастие заради вашето дете, защото като порасне, то няма да знае, че щастието е нещо по-различно от саможертва.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар