Как ще изглежда домашната кухня в недалечното бъдеще?

Ти лайф за Лекува

Домашната кухня в недалечното бъдеще ще бъде умна и скучна


Това е мнението на екsпертите, очертали в края на 2017 г. тенденциите в развитието на домашната кухня на изложението в Сиатъл Smart Kitchen Summit.

Според тях почти всичко в кухнята ще се случва най-вече през смартфона ви или пред тъчскрийн монитора на вратата на хладилника. Така ще си избирате рецепта за обяд или вечеря и ще си поръчвате необходимите продукти.

Скоро блендерът ще може да се свързва с електронната гривна на ръката ви, за да получи сведения за здравословното ви състояние и за диетата, от която се нуждаете. След това ще провери в хладилника какви продукти има вътре, а накрая ще осъществи и безжичен контакт с електронната кухненска везна, за да ви препоръча точните количества на съставките за сутрешното смути.

Не е далеч и времето, когато изкуственият интелект на кухнята ще подразбира интуитивно какво очаквате да си хапнете, твърдят специалистите. Достатъчно е само да кажете, че ви се яде пиле, сготвено по любима бабина рецепта. Кухненският софтуер ще провери наличното в хладилника, ще поръча чрез интернет доставка на липсващите продукти и ще проследи стриктно изпъл-
нението на рецептата, като зададе оптимална температура на фурната.

На изложението Smart Kitchen Summit бяха представени и интересни кухненски новости, които ще излязат на пазара още през тази година.

Интелигентната фурна June разпознава с помощта на видеокамера продуктите, които ще пече

С изкуствено синтезиран глас пита как точно да сготви ястието. С вграден прецизен термометър проследява температурния режим. В паметта й има над 50 програми за готвене, разполага и с безжична интернет връзка, за да се свързва със смартфона ви.

• Новият уред Nutri-Pulse e-Cooker е заимствал високата си технология от медицината. Използва мощно пулсиращо електромагнитно поле за термична обработка на храната. Пече с бързината на микровълнова печка, но с прецизността на мултикукъра за бавно готвене, твърдят създателите му.

• Умната домашна оранжерия AVA Byte трябва само да се зареди със семена и вода и да се включи в контакта. Тя поддържа оптималния режим за отглеждане на растенията – подправки, зеленчуци, салати. Така израстват по -бързо и през всеки сезон.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар