Какъв трябва да бъде зимния грим?

Ти лайф за Лекува

Студът, вятърът и снегът не трябва да бъдат преграда за красотата. Гримьорите определят основните правила за нанасяне на грим през зимата


1. Колкото по-рано, толкова по-добре. Крем на лицето трябва да сложите 30 минути преди да излезете от къщи, а най-добре час и половина предварително. Това пази кожата от шок при рязката промяна на температурата, особено при ползване на хидратан-тен крем.

2. ВВ-крем не само за корекция, а и за защита. През зимата трябва да създадете идеален тон на лицето и едновременно с това да сложите бариера пред негативното въздействие на ниските температури. Най-добре тоналният крем да не е на водна основа, но да съдържа хидратиращи и подхранващи компоненти.

3. Кремообразни текстури на декоративната козметика са препоръчителни. Това се отнася най-вече за ружа и хайлайтера. Сенките също трябва да са течни или кремообразни.

4. Консилиерът (фон дьо тенът) през зимата също трябва да е по-плътен и мазен. Препоръчително е да съдържа подхранващи и овлажняващи съставки. А за да не се разтече, след него трябва да сложите пудра.

5. Грижа, а не маскировка. Балсамът за устни през зимата е по-важен от червилото. Избирайте натурален, да не е на минерална основа, а например с бадемово масло. Добре е да има добавени витамини А и Е. От ментола през зимата трябва да се откажете – той охлажда.

6. Матовите червила не са за зимата. Те допълнително пресушават устните, още повече подчертават тяхната изпръхналосг. По-маз-ните хидратиращи червила и стоят по-добре, и имат защитна функция. Но колкото и да са качествени, не могат да заместят балсама.

7. Водоустойчив грим за очите. Иначе ще станете като панда, ако се окажете на открито при внезапен сняг или дъжд. Освен това спиралата трябва да е с подхранващи компоненти, за да не пресушава миглите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар