Чудовища се гонят с много фантазия и търпение

Ти лайф за Лекува

Когато детето се страхува от чудовища, не бързайте да му казвате,
че са измислени и не съществуват


Детската фантазия е безгранична, а вие съзнателно я стимулирате-четете и разказвате приказки, водите сина или дъщеря си на театър и кино, играете заедно цели пиеси, карате да съчинява истории. И така развихряте въображението, че вкъщи изведнъж се появяват чудовища. При това от лошите и страшни.

Надали ще свършат работа голи родителски декларации „Чудовища няма“. Та нали в приказките има, а детето ви е още малко, за да различава реално и въображаемо. Затова ви трябват по-ловки трикове, за да го убедите.

Като ви съобщи, че в стаята му има чудовище, не казвайте „Глупости, бегом в леглото“. Ще успокойте детето, като покажете интерес. Попитайте голямо ли е чудовището и търпеливо изслушайте обясненията. После задайте въпрос „По-голямо ли е от татко?“. Почти сигурно е, че ще окаже по-голямо. Вие продължете „Къде може да се е скрило – под леглото, в шкафа?“. Идете всички заедно в детската стая и направете експеримент: „Нека опитаме да пъхнем татко под леглото/ в шкафа“. Накрая кажете успокояващия извод „Щом татко не се побира там, значи и чудовището няма как да влезе“.

Ако чудовището е дребно, трябва да измислите друга хитрина, но пак алгоритъмът е да разпитате подробно: как изглежда, къде се крие, кога идва, с каква цел

Като разберете къде се корени фантазията, може да разубедите детето с аргумент, който ще му повлияе най-силно. Кажете примерно „В нашия град тези чудовища ги няма. Не живеем в Ню Йорк като във филма“. Или „При нас лоши чудовища не идват, те отиват при лошите хора“. Или набързо измислете някоя магия: „Чудовищата не могат да влязат вкъщи, сложили сме на прозореца свещ, която ги плаши“.

Може да направите у дома маскарад, в който детето да бъде чудовище. Може заедно да нарисувате комикс, в който героите играят с дракони. Може да заведете сина или дъщеря си в зоопарка или в терариум, където да вземе в ръце твари, които изглеждат ужасни, но всъщност са безопасни.

Ако в семейството всичко е спокойно, детето не е под стрес и се чувства защитено, постепенно ще преборите чудовищата във въображението му

Внимателно проучете обаче дали няма някой „авторитет“, който прави внушения, обратни на вашите. Често по-големи брат, сестра, братовчеди или съседчета се забавляват да разказват страшни истории на малките.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар