Новите блендери стават безшумни

Ти лайф за Лекува

Мощните блендери правят бързи зеленчукови и плодови смутита


Високооборотните мелачки обаче са и едни от най-шумните кухненски уреди. С това предизвикателство са се справили конструкторите от латвийска фирма. Те са успели да създадат най-тихия блендер в света, 4 пъти по-безшумен от останалите. Причината е в трансмисията между електромотора и режещите ножове. Вместо с твърд вал, тя се осъществява безконтактно с помощта на електромагнити.

Блендерът е от две части. В долната е безчетковият 1500-ватов електромотор и задвижващите електромагнити

Горната представлява прозрачна закалена чаша с обем от 710 мл с пластмасов капак.

Във вътрешната част на капака са ножовете. След като заредите чашата с продукти, тя се обръща и се поставя е капака надолу върху основата на блендера. Така близко разположените безконтактни магнити в основата завъртат безшумно ножовете в капака. Оборотите на блендера се програмират плавно с леко плъзгане на пръста по долната част на корпуса. Самото включване на двигателя се осъществява с две леки почуквания с пръст върху основата. За да измиете блендера, трябва само да свалите капачката и да изплакнете ножовете в мивката.

Уредът разполага и с мобилно приложение, което предлага през смартфона разнообразни рецепти за всякакви диети и цели. За серийното производство са събрани пари през интернет платформа за споделено финансирате и блендерът се предлага на цена от 330 долара.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар