Мистерията на лилавото – цветът на 2018-та

Ти лайф за Лекува

Една от най-артистичните багри в палитрата ще владее 2018-а. Цветът на годината е лилавото


То е далеч по-амбициозно, интересно и пълно със скрити обещания от зеленото, което доминираше през 2017-а.

От около две десетилетия институтът „Пантон“ обявява годишен цвят и светът го приема. Това, че дизайнери и производители започват да предлагат всичко, което се сетите, точно в този моден нюанс, е само повърхността. По-важното е, че в избраната багра се крие „самосбъдващо се пророчество“.

Още в сложната процедура при определянето експертите вкарват философски смисъл, като се опитват да разгадаят от какво има нужда човечеството и как може да го постигне през следващите 365 дни. Цветотерапията не е нова, но изглежда тъкмо институтът „Пантон“ успя да я направи задължителна.

Цветовете имат символика, а за избора на ултравиолетовото, което на български се нарича лилаво, вдъхновението идва от безкрайността на нощното небе. То трябва да амбицира човечеството да пожелае свят, различен от днешния, да поиска да живее без ограничения, да се стреми да се развива. Светът
има нужда обаче всичко това да се случва балансирано, в единство и борба на противоположностите, както е в лилавото.

Най-сложният от всички цветове е смес от синьо и червено. Синьото е охлаждащо и успокояващо. Червеното е енергично и агресивно. Двете се уравновесяват и заедно правят комбинация, която носи едновременно мисъл и страст, мистика и духовност, аристократизъм и артистичност.

В ултравиолетовото с много синьо, сиреч в лилавото, ще изглеждате царствено – това е цветът на монарси, висши духовници, елит. Едната причина е, че боята в този цвят някога се е добивала трудно и е била скъпа.

Но другата причина е, че на простосмъртните не се е разрешавало да имат собствена воля и стремежи. От лилавото имали право да се вдъхновяват само владетелите. Заради това и сега, когато няма проблем с масовото производство на синтетична боя във всякакви нюанси на благородната багра, тя продължава да се свързва и
с известна суета.

Смята се, че този цвят изостря наблюдателността и дава сила. Понеже е забележим, той неизбежно ще ви направи център на внимание. И ще имате успех с него, защото носи положителни вибрации. Интересно е, че във въздействието на лилавото са убедени и западните, и източните учения.

Според фъншуй то символизира градивността, събужда всякакви таланти и творчески заложби. В него има и червено, затова привлича богатството

Е, вече сте напълно сигурни, че трябва да си купите поне една тениска в лилаво. И да я облечете заедно с вдъхновението си. Още на 1 януари 2018.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар