Вие от кои сте? 4-те типа двойки в брака

Ти лайф за Лекува

Според психолозите тъкмо очакванията на партньорите са в основата на различните типове любовни връзки

брака
От тях зависи и какъв е шансът им да оцелеят във времето.

1. Почитатели на драмата. Искате от мъжа си да е идеален. Макар да знаете, че не е, не снижавате нереалистичните си очаквания. А пък той, каквото и да прави, не успява да ги оправдае, за-щото вие сте склонни да правите преценки на базата на негативен опит от миналото. Казвате си: е, сега успя, но много пъти не се е справял, сигурно няма да може и в бъдеще. Ако и той е максималист в очакванията си към вас, животът става много труден – всеки е недоволен от другия. В резултат често анализирате драматично връзката си и си правите скандали.

Този тип двойки се разпадат два пъти по-често от останалите

2. Герои от сапунка. Очакванията ви от партньора постоянно се менят. По принцип те са високи и се карате с него, когато той не ги оправдава. Сърдите се известно време един от друг, даже може да се разделите. Но започвате да си липсвате и следва страстно одобряване. За известно време очакванията ви стават реалистични, но после пак вдигате претенциите си към партньора и отново стигате до конфликт.

Този тип двойки обикновено не се разпадат толкова често колкото почитателите на драмата, но живеят сложно във възходи и падения

3. Идеологически другари. Имате сходни ценности, интереси и виждания за живота, което прави очакванията ви към партньора по-скоро реалистични и подчинени на сътрудничество в името на общите цели. Заради тях сте готови да давате във връзката повече, отколкото мъжът ви иска от вас. Ако пък вие прецените, че сте предявили твърде високи претенции към него, може да ги снижите за известно време. Но не и в случай, че той започне тотално да не оправдава очакванията ви, които водят към общите цели. Опитвате се да разрешавате конфликтите чрез компромис и винаги успявате, докато не усетите генерално разминаване.

Този тип двойки са сравнително стабилни, особено когато са между достатъчно зрели хора, които са наясно с житейските си приоритети

4. Бизнес партньори. Давате си обективна сметка какво може да очаквате от мъжа си. Той добре знае какво искате от него, казал ви е какво иска от вас. Договорили сте се приятелски и всеки се стреми да изпълнява своята част от клаузите. Когато това не се случва, не стигате до скандали, пише „Всичко за семейството“. Понеже сте спокойни да говорите за всичко един с друг, сядате и обсъждате проблема.

Макар че думата „бизнес“ може би не звучи добре заедно с думата“ любов“, този тип двойки са силни, тъй като отношенията им се базират на приятелски чувства и договорни отношения.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар