Загладете целулита с люти чушки и кафе

Ти лайф за Лекува

Борбата с целулита е обречена, ако не се подходи към нея комплексно – с цялостна промяна в начина на живот


Първата крачка обаче трябва да е лесна, за да не се чувствате психически обременени. Това са маските, които можете да си приготвите и у дома.

Добре е да знаете срещу какво сте изправени. Целулитът е структурно изменение на подкожните мастни клетки, което води до влошаване на движението на лимфата и на кръвообращението. Това пречи на клетките да се хранят. Колкото по-дълго продължава проблемът, толкова са по-сериозни дегенеративните промени. Затова целулитните бучки са с различен размер и плътност. Колкото по-рано се предприемат мерки, толкова по-лесно ще се изглади портокаловата кожа.

Главната задача на маските е да стимулират кръвообращението, да изведат от тъканите излишните течности, да намалят обема на подкожните мастни клетки

Преди да ги нанесете, трябва да почистите кожата със скраб, за да се абсорбират по-добре съставките. Най-добре е да използвате морска сол и мляно кафе, които имат и загряващ ефект. След нанасяне на маската увийте третираните участъци с фолио в 5-6 слоя. Това ще засили ефекта на процедурата. След 30-60 минути измийте първо с гореща, а след това с хладка вода. Най-добре е да оставите тялото да изсъхне само. Маските са най-ефективни, когато се правят 2-3 пъти в седмицата. Общият курс е от 15 процедури.

Маските с кафе са сред най-популярните. То тонизира кожата и подпомага изхвърлянето на излишните течности. За една процедура ви трябват 50 г. Залейте кафето с малко гореща вода, добавете няколко капки ефирно лимонено масло, разбъркайте. Още топла нанесете маската на проблемните участъци.

Смес от червен пипер и мед засилва кръвообращението, изравнява и подхранва кожата

Загрейте 50 г мед на водна баня, като внимавате температурата му да не превиши 40 градуса. Добавете 1 с.л. настойка от червен пипер. Най-добре лют, но при чувствителна кожа не се препоръчва.

Горчицата има аналогично действие на пипера. Загрейте 50 мл зехтин, добавете 2 с.л. горчица на прах и сложете 3-4 капки ефирно масло от лимон или портокал. Нанесете маската още топла.

Глината е универсален почистващ продукт

Изключително ефективна е за изсмукване на токсините и излишните течности. Към един пакет (25 г) сипете гореща вода до получаване на гъста каша. Добавете няколко капки ефирно масло от цитруси и нанесете на проблемните зони.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар