Неразбирателството между свекървите и снахите е на генетично ниво

Ти лайф за Лекува

Със сложните си отношения тъщите и зетьовете са герои във вицове, а свекървите и снахите – обект за научни изследвания


Защото от всички връзки в семейството тези между двете жени, обичащи един и същ мъж, се оказват наситени с най-много напрежение.

Учените открай време се чудят защо е така и дали пък няма някакво генетично програмиране. Тъкмо заради него, щом станат свекърви, повечето жени, иначе паметливи, сякаш по чудо забравят през какво са преминали самите те в ролята си на снахи.

Науката откри, че майката носи ДНК от сина в мозъка. Заради това се чувства отхвърлена, като той има връзка с друга жена.

Днес е малко по-различно отпреди, и все пак си е същото – разлика в поколенията, готовност да приемат новото, да дават право на личен избор, свобода, демокрация. Вместо това се превръщат в дикататорки за младото семейство. Или в заклети хейтърки на снахата, ако тя и синът заедно се опънат срещу намесата им.

Психолозите твърдят, че който иска да разбере психологията на отношенията
между свекърва и снаха, трябва първо да вникне в отношенията между майка и син

Според научни открития, публикувани в New Scientist, майките цял живот носят ДНК от синовете си в мозъка и сърцето си. Тяхната биологична връзка не може да бъде скъсана.

В най-ранните си години бебето се нуждае повече от майката отколкото от бащата. След това нещата постепенно се променят. Момичето взема опит и пример от майка си. Момчето обаче започва да има все по-силна необходимост от общуване с баща си, за да се превърне в мъж. Ако той липсва, детето се учи от други мъже в семейството или от приятели.

Така с времето майка и син се отдалечават един от друг, въпреки че биологичната им връзка е ненарушима

Жените не приемат болезнено близостта на момчето с други мъже. Често обаче ревнуват, ако то силно се привърже към друга роднина от женски пол – леля или баба, която може да е дори собствената им майка. Обикновено не харесват и първите гаджета на сина си, но понеже разбират, че най-често те присъстват временно в живота му, успяват да тушират негативните си чувства.

Но точно когато осъзнаят, че момчето им се е влюбило и иска да преоткрие в друга жена топлината, която е получавало от майка си, онази ДНК сякаш се обажда и раздялата се превръща в драма.

Причината е, че майката се чувства отхвърлена и абсолютно несъзнателно обвинява другата жена за това. Тя е спечелила любовта на момчето й и е намалила неговата обич към тази, която го е родила. Това е инстинктивно и в първия момент дори най-умните жени не си дават сметка, че не става дума за скачени съдове, че любовта към майката и към жената е съвсем различна.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар