Само за тинейджъри: нормален ли е страхът от първия път?

Ти лайф за Лекува

Лоша новина – страхът ти е напълно основателен. Всеки втори се е излагал първите пъти

първия път
Дори да не се е излагал, е имал усещането, че го е правил. Това е като да си начинаещ футболист – може в първия мач да се справиш по чудо, но при втория или третия ще изпуснеш гол. И какво от това?! Означава ли провалът, че не трябва изобщо да стъпваш на игрището?! Не е ли първата крачка единственият възможен начин да го превъзмогнеш и да разбереш как става?!

Има нещо по-страшно от това да се изложиш и то е да те хванат, че се страхуваш, особено ако си момче. Самоувереността е секси. Но трябва наистина да я изпитваш, а не да я играеш.

Така че, ако имаш намерение да започваш сексуален живот, първо се информирай. В интернет, от книги, даже може да говориш с вашите – ще се учудиш колко “нормални“ могат да бъдат. Недей обаче да гледаш глупави порно-филми, защото от тях ще научиш за секса толкова, колкото един футболист ще научи за футбола от гледането на игра на джаги. Онова, което се случва пред камерата, е игра, изпълнена от професионалисти. Има вероятност да те стресне още повече, а сега имаш нужда от самоувереност, не от допълнителни страхове.

След като се информираш, опознай тялото си. То самото ще ти каже за секса повече, отколкото пише по книгите.

Ако имаш гадже, преди да пристъпите към секс, опознайте взаимно телата си

Говорете си какво чувствате, какво ви харесва и какво не. Колкото по-близки и открити сте, толкова по-малка е вероятността да се притесните по време на секса.

В крайна сметка сексът трябва да е удоволствие и израз на най-приятните чувства, които двама души могат да си дадат

Защо ти е да го товариш с толкова предварителни притеснения. Не му мисли много. Нали обърна внимание в началото – всеки втори се е излагал. А ти вярвай, че ще си първи.

И, да, не забравяй за презерватива.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар