Как да отучете детето да говори с пълна уста?

Ти лайф за Лекува

Като видите някой да говори с пълна уста, директно го записвате в графата „простак“

уста
А собственото ви гардже все по-често по време на вечеря няма търпение да сдъвче залъка си, за да започне да приказва. Вкъщи непрекъснато правите забележки, но без особен ефект. И сякаш за да покаже, че не се справяте с възпитанието, детето ви задължително говори с пълна уста, като отидете в ресторант или още по-ужасно – на гости у свекърва ви.

Гледайте до 4-годишна възраст да се справите, защото после става по-трудно – неприятният навик се е вкоренил.

Има забавни начини да помогнете на детето да не говори с пълна уста. Привлечете любимите му герои. Те си правят таен клуб, имат си парола и общуват помежду си, без другите да разбират закодираните им послания. Така и вие с детето си измислете знак, който да означава „не говори с пълна уста“. То с удоволствие ще ви партнира в тази игра, а вие ще си спестите директна словесна забележка, особено пък направена на обществено място.

Преди това обяснете търпеливо и без да повишавате тон, че говоренето с пълна уста е неприятно за околните

В това число включете и себе си: „Не ми харесва да виждам сдъвканата храна в устата ти. Освен това се затруднявам да разбера какво точно ми казваш, а то винаги е важно за мен.“ Подобна тактика действа много по-ефикасно от обичайното „Така не е възпитано“.

Ако взетите мерки не проработят бързо, минете на по-твърд вариант. Когато синът или дъщеря ви заговори с пълна уста, станете и напуснете масата. Кажете, че с удоволствие бихте продължили да обядвате заедно, стига да ви покаже, че знае как трябва да се държи.

При първа крачка в правилната посока не пестете похвалите. Когато давате знак, че забелязвате дадено поведение, вие го насърчавате. С други думи, обърнете внимание на това, което искате по-често да се случва.

Ако говоренето с пълна уста се появява само от време на време, необходимо е да помислите защо. Много е възможно детето да го прави нарочно, за да ви провокира. Вероятно то използва лошото поведение, за да предизвика вашето внимание.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар