Кокосовото масло е незаменим помощник при приготвянето на ястия от месо и сладкиши

Ти лайф за Лекува

Кокосовото масло става все по-популярно в кулинарията, защото прибавя лека сладникава и ароматна нотка във вкуса на ястията


Особеното при него е, че не е течно и при ниски температури става като камък. Започва да се топи при 24 градуса и много бързо се втечнява в затоплена тенджера.

За да ви е по-лесно да готвите с него, го съхранявайте близо до готварската печка или друг източник на топлина, особено през зимата, за да е винаги меко. През лятото го дръжте във фризера, като предварително го стопете и налейте в пликчета за лед, за да си взимате по едно кубче за готвене.

Въпреки че е приятно за небцето, кокосовото масло не подхожда на всеки вкус, затова започнете да го използвате в по-малки количества. На пазара има студено пресовано и рафинирано. Вторият вид е с по-деликатен аромат, първият е подходящ предимно за ястия от тайландската и индийската кухня.

В тенджерата слагайте само продукти със стайна температура, охладените може да втвърдят кокосовото масло и в манджата да се образуват дребни бучки. Ако искате да заместите с него кравето масло, използвайте с една четвърт по-малко кокосово масло от посоченото количество краве и добавете малко течност.

Кокосовото мляко се извлича от месото на кокосовия орех и е бяло, сладко и ароматно

Не го бъркайте с кокосовата вода във вътрешността на ореха. Млякото е задължителна съставка за повечето ястия от азиатската, бразилската и карибската кухня. Продава се в готов вид, обикновено с добавени натурални сгъстители. Преди употреба бутилката или кутията добре се разклащат.

Има и домашни преси за кокосово мляко. За да добиете млякото, трябва първо да накиснете изсушени кокосови стърготини във вода, да изчакате да набъбнат и да поемат течността. Едва след това ги слагате в пресата, която извлича „млякото“ от тях.

То е чудесна добавка към всяко ястие, солено или сладко. От него се приготвят маринати, пюрета, десерти, но като че ли най-предпочитано е за супи, на които придава допълнителен аромат.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар