Коледничето – поверия, вярвания и митове

Ти лайф за Лекува

Има много поверия за коледничето. Днес ще ви запознаем с най-интересните от тях

Децата са като енергийни гъби – лесно улавят енергията и емоциите на околните и ги попиват. А тъй като коледничето помага да се борим с егоизма и себелюбието, то трябва да се поставя в детски стаи и други помещения, където децата прекарват повече време. Особено полезно е цветето в семейства, възпитаващи единствено дете. Атмосферата на загриженост, топлина и взаимно разбиране, която според поверието създава в дома коледничето, ще е от полза за детето.

Старинни вярвания свързват коледничето с предсказания за смъртта

Така например безпричинно изсъхналото или загинало растение се смята за предвестник на смърт или скорошно погребение у дома. Според суеверията мъртвото коледниче взема със себе си в отвъдното един от членовете на семейството. Това поверие е плашещо, затова според някои цветари изобщо не трябва да се отглежда това цвете у дома. Други, обратно, не вярват в суеверия и обясняват всичко с напълно естествени причини – лоши грижи, недостатъчно или прекалено поливане, значителна възраст на растението и т.н.

Друго поверие го свързва с женското начало и женската енергетика. Ако цветето цъфти в неподходящо време в жилище, където живеят девойка или младеж, това се смята за сигурен знак, предвещаващ скорошна сватба. Ако цъфне преждевременно в семейство на младоженци, говори за бременност.

Към неприятните поверия за коледничето се отнася това, според което растението е „мъжегон“ – ако го отглежда неомъжена девойка, тя ще остане стара мома или ако се ожени, постоянно ще се кара с мъжа си.

Поверието гласи, че това цвете предразполага към задушевна беседа и открито общуване

Разказаният в негово присъствие проблем отдава негативната си енергия и в замяна човек получава сили да го преодолее. Благодарение на влиянието на коледничето се променя настройката към трудностите и решението идва сякаш от само себе си. Затова често растението може да се види в кабинети на психолози.

Коледничето е полезно за хора от всякакви творчески професии – актьори, танцьори, поети и писатели. Заключената в него енергия на няколко планети помага човек да се научи да излага мислите и емоциите си с помощта на реч и движения на тялото, да стане по-изразителен словесно и физически.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар