Недоволство и неудовлетвореност от работата скъсяват живота

Ти лайф за Лекува

Недоволство и неудовлетвореност от работата са съвсем различни неща

неудовлетвореност
Хората често не харесват доходите си, многото усилия, с които ги изкарват, липсата на достатъчно свободно време, лошия началник и посредствените си колеги, възможностите за развитие и израстване в йерархията. Понякога са недоволни и от общественото признание на професията си – смятат, че то не е на заслужено ниво.

За неудовлетворенността обаче много по-съществен фактор се оказва собственото съзнание дали това, което правят, има положително влияние върху другите хора. Работата е обезсърчаващо преживяване, ако примерно произвеждате продукти, които вредят, без значение каква професия имате – колбасар, шивач, журналист или политик. На човек му е вродено да изпитва гордост от труда си.

Когато нея я няма, се чувства нещастен и губи голяма част от смисъла на живота си

Губи и вътрешна мотивация, от което пък полаганите усилия стават още по-мъчителни, каквито и доходи да носят. Това може да се случи дори в професии, които се смятат изначално за най-благородни – на лекар и учител, примерно. Много по-голямо вътрешно удовлетворение са в състояние да изпитват хора, които имат от т.нар. непрестижни професии. Един градинар, да речем, може да е щастлив заради красивата леха, която е засадил в градския парк и тя радва минувачите.

Затова психолозите препоръчват бързо да напуснете, щом започнете да изпитвате съмнения дали носите полза за другите, с каквото и да се занимавате. В противен случай няма да изпитвате удовлетвореност от работата си, а тя, както вече е научно доказано, е фактор за дълголетие.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар