Истинският живот започва след дипломирането!

Ти лайф за Лекува

Имате диплома за висше образование. И работа си намерихте. Е, сега започва истинският живот

дипломирането

Той не е лесен, каквото и да сте си мислили – че лекциите са досадни, че преподавателите са старомодни, че изпитите са трудни, че ужасно ви е писнало от писане на проекти, че искате час по-скоро всичко това да свърши и най-сетне да започнете да правите нещо интересно. И да ви плащат за него.

Понеже вече сте зрели хора, дайте си сметка за нещата, които трябва да изхвърлите заедно със студентската шапка.

Отлагането до последната минута

Признайте си, че това ви е любим навик. Така си пишехте проектите, така учехте за изпити. В работата не се получава по този начин, защото имате колеги, с които ще трябва да работите в екип, и шеф, който няма да се зарадва да види презентацията миг преди да трябва да я покажете на клиенти. Ако искате да започнете кариерата си успешно, предвидете време за улавяне и оправяне на гафове, за обратна връзка от началника и даже за повторение.

Избирането на лесния път

Свикнали сте да полагате минимум усилия, за да минете изпита. В кариерата с минимум усилия рядко се постигат максимум резултати. Успешните професионалисти не търсят най-лесния път, защото в такъв случай шансът е ограничен – ставате горе-долу добри изпълнители и нищо повече. Вярно, че ви е рано за големи стъпки, но покажете амбиция, за да ви забележат още в началото.

Зубренето

Лошата новина е, че ученето не свършва с получаването на университетска диплома. Напротив – тепърва започва. И ако за изпитите можеше да поназубрите само това-онова, за да ги минете, вече трябва наистина да учите. Да разбирате, осмисляте, запомняте. Това става с желание, и то голямо.

Купоните

Досега гледахте да отметнете задълженията, за да дойде време за забавления. Те понякога продължаваха до сутринта и после отивахте на лекции. Сега реалността е друга -работният ден е главната част от денонощието. Приемете този факт, приспособете се към него и не забравяйте да спите. Професорът можеше и да се прави, че не забелязва, като дремете. Но шефът ви със сигурност очаква всеки ден да давате най-доброто от себе си.

Тайфата

Ако приятелите ви в момента нямат същите амбиции като вашите – т.е. не им се налага да хвърлят големи усилия, за да успеят в работата, не се колебайте да сте различни от тях. Не е срамно да кажете, че ще работите допълнително, за да се представите добре. Да сте прилежни студенти не изглежда яко, но да сте мързеливи работници изглежда безотговорно за собственото ви бъдеще. Подредете си правилно приоритетите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар