Порасналото дете не се наказва, а се санкционира!

Ти лайф за Лекува

Наказанията на порасналото дете не са просто наказания, я по-скоро санкции. И те изискват спазване и от двете страни

порасналото дете
Не трябва да се отмятате от неприятните „обещания“ – заканите и наказанията. В този случай, избягвайте неща, които няма да минат, а пристъп на гняв сте взели на тийна смартфона, таблета, лаптопа и сте обявили, че санкцията е за един месец. Но след два дни ви минава. Груба грешка -другия път, когато го накажете, той ще знае, че цялото чудо трае няма и три дни, ще се подсмихне и ще изчака да се кротнете. Много внимавайте с какво се заканвате и го изпълнявайте. Ако ще му вземате смартфона, веднага му дайте по-обикновен мобилен телефон, вместо да се сетите, че на първо място за вас е вредно да загубите връзка с него.

Наказанията задължително трябва да са справедливи

Ако твърде често сте излишно строги към тийна, ако смята, че си го изкарвате на него заради лошия си ден или гадния си шеф, той няма как да ви приема за авторитет. Нещо повече – с времето ще развие отмъстителни чувства към вас. Принципът е: строги, но справедливи, безкомпромисни, но любящи родители.

Уважавайте тийна, за да ви уважават и той. Уважавайте интересите му, неговите избори, неговите приятели. Колкото и объркан да ви се струва, е добре да започнете да го приемате като голям човек. Давайте му възможност колкото може по-често да взима сам решения, дори да знаете, че са грешните решения. Кажете си мнението, но не настоявайте на своето, ако неговото решение не е опасно за живота и здравето му. Показвайте му доверието си. Не пренебрегвайте необходимостта му от лично пространство.

Не забравяйте, че детето ви наблюдава също толкова, колкото и вие него. И понеже вече има достатъчно опит, преценява дали заслужавате да сте авторитет за него според вашето поведение. То има нужда да вижда, че мама и татко са хора с принципи, с достойнство, които са здраво стъпили на земята, на които и други могат да разчитат.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар