5 сигурни начина, които ще ви помогнат да не стигнете до увеличение на заплатата!

Ти лайф за Лекува

Най-прекият път до увеличение на заплатата е да имате доволно дълъг списък с добри постижения. Но, понякога и това не е достатъчно


И ако не се сещате как точно да си поискате увеличение на заплатата, то ние ви предлагаме 5 сигурни начина, които ще ви помогнат да не стигнете до увеличение на заплатата.

• Да се сравнявате с колеги от вашата фирма. Не казвайте „X получава по-висока заплата от мен, а постига по-ниски резултати” или „На У сте обещали повече пари от догодина“. Това може да е вярно, но ще ядоса шефа. Вие искате увеличение на заплатата, защото го заслужавате, а не защото някой друг взема или ще вземе повече. Говорете за себе си, за своите постижения. Така ще избегнете и въпроса вие откъде знаете колко получава колегата ви – по принцип това е конфиденциална информация.

• Да се мерите с колеги от други фирми. Като нищо началникът може да ви каже „Ами върви в тези фирми“. Освен това ще е напълно прав да оспори информацията ви. Средните възнаграждения не са сигурен показател – зад тях се крият различни заплати на конкретни служители с конкретна квалификация, опит, резултати и т.н. Същото важи и ако цитирате заплатата на колега, който заема аналогична на вашата длъжност в друга компания от същия бранш. Той може да има задължения или постижения, за които не знаете.

• Да се оправдавате с по-високи лични разходи. Няма значение какви са-поскъпването на живота, раждането на бебе, образованието на порасналото ви дете, кредитът за жилище, безработната ви жена. Те не са никакво основание за шефа да ви вдигне заплатата. Хайде пак-вие искате увеличение, което заслужавате, а не социални помощи.

• Да обвините шефа, че е несправедлив. Нали е ясно, че така ще постигнете едно – ще ви намрази.

•Да заплашвате. Изречението „Ако не ми вдигнете заплатата, ще напусна“ можете да си позволите само ако при отказ наистина веднага ще си напишете заявлението за напускане.

Дори да ви се върти такава идея, първо си намерете друга работа, пък тогава оповестявайте намеренията си

Откровеност не е нужна, щом прилича на шантаж. А ако сте толкова незаменими за шефа, той може да се опита да ви задържи, като ви предложи по-висока заплата, когато му занесете заявлението за напускане.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар