Как да възпитате амбициозно дете?

Ти лайф за Лекува

Състезанието е задължителна част от възпитанието на амбициозно дете

амбициозно дете
Обикновено родителите са първите противници в играта и се чудят кое е по-добре за детето – да се оставят да ги бие, или да не се предават, за да научи то по трудния начин, че победата идва след много усилия.

Отговорите с „винаги“ или „никога“ не са верни. Винаги да се предавате означава наистина да не възпитавате у детето хъс за победа. Никога да не оставяте детето да ви бие означава да го обезкуражите.

Отстъпление от нещо безспорно, което е полезно за сина или дъщеря ви би било да се съгласите, така че проявете твърдост. Може да се уговорите: „С татко ти предлагаме да ходиш до Коледа на английски, за да видим дали ще ти хареса. И ще се похвалиш на Дядо Коледа, че учиш думички и песни, като му пращаме писмото какъв подарък искаш“. Така прокарвате изискването си детето да прояви постоянство, давате му да разбере, че усилията му ще бъдат възнаградени.

Така че съветът е да дозирате. Да не забравяте, че утре в живота или даже още днес в забавачката детето ви участва в истинско състезание, където никой не подарява победи. И същевременно да не оставите у детето си чувството, че борбата с по-силен противник е безсмислена, защото няма шанс да го бие. Това много често е вярно, но преценката на шанса и умението човек да го обърне на своя страна се учат в по-късна възраст. Сега важното е да стимулирате желанието за участие в състезание, амбицията да го спечели и усилията да победи.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар