Стълбите, които животът ни каза да изкачим, са стъпала към себе си

Ти лайф за Лекува

Стълбите винаги да били символ, както на възхода, така и на падението


Стълбите са навсякъде и най-различни: каменни и дървени, бетонни и въжени. Има стълби реални и виртуални – изтъкани от помисли и действия, водещи по пътя на духа, изискващи преодоляване…

На всеки друг участък от пътя можеш да избереш от множество посоки: напред или назад, надясно, наляво. На стълбата изборът е прост и максимално жесток: нагоре или надолу. Когато обстоятелствата те притискат, ти остават минимум два пътя. Пътят нагоре винаги е свързан с бъдещето, с нови хоризонти, с прогреса, а движението надолу – с разпад и регрес.

СТЪПАЛА КЪМ СЕБЕ СИ

Но винаги ли движението надолу по стълбата е падение? Неслучайно във всички митологии има божества, обитаващи немислими висоти, и има богове на дълбините. Кои са „по-главни“? И едните, и другите са важни: само в съществуващата чифтност динамиката на движението.

Всеки човек има своя стълба – и в същото време всички ние се движим по една и съща стълба – на еволюционното развитие на човечеството. Някои смятат, че раждайки се, човек се намира на върха, а животът е пътят му към смъртта, тоест спускане надолу. Други са убедени, че идваме на този свят, за да се издигнем на следващо ниво, приближавайки се с всяко раждане към върха на вечността. И едните, и другите са прави, защото всеки от нас има свои житейски задачи.

Защо му е притрябвала на човечеството стълбата? Отговорът е в принципа на нейната конструкция, в съществуването на стъпалата, които позволяват да се закрепиш, да стабилизираш всяка крачка, всеки спечелен от съдбата метър път.

Стълбата е своего рода система от уравнения, чиято същност се разкрива

За да достигне успех в социума, човек трябва да премине по стъпалата на кариерната стълба от долу догоре. Обучението също е стълба, в която всяко стъпало е дори още по-важно, отколкото в кариерната. Пропуснал си стъпало и твоето знание, картината на света ще се окаже непълна, изкривена.

Става дума за пари? И тук има стълба. На първото ниво печелиш от стотинки до стотици и овладяваш енергията на тази сума, учиш се правилно да я разпределяш. Щом започнеш да получаваш доходите от дадено ниво с лекота, можеш да се изкачиш на следващото – от стотици до хиляди. А там отново се учиш правилно да разпределяш нарасналата парична енергия. И така, от стъпало на стъпало, докахо не достигнеш собствения си връх на овладяване на паричната енергия: някои могат да „преработват“ милиарди, а други и със сто лева не могат да се оправят.

В отношенията между хората също има стълба — нейните стъпала водят от първото ниво – момента на запознанството, към пика на отношенията – любов, вярност, приятелство. Казват, че отношенията трябва да бъдат проверени от времето. Още по-точно: отношенията се проверяват чрез стъпалата на стълбата, водеща ту нагоре (минутите на споделена радост), ту надолу (несгодите, които също трябва да споделите с близките хора).

Несъмнено стълбата е феномен. Тя ни позволява да се измъкнем от кръга, от обръча на времето, от повторенията, прережданията, и води нагоре – към светлината, към бъдещето.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар