Супер идеи: Как да превърнем боклука в красиви вещи?

Ти лайф за Лекува

Супер идеи за вас

Преди да изхвърлите непотребните неща (празни кутии, бутилки, опаковки), помислете дали не можете да им дадете шанс за нов „живот“.

Предлагаме ви идеи, от които да се вдъхновите за своите оригинални проекти. Опитайте, дори е забавно.

– Налейте в красива стъклена бутилка с оригинална форма (още по-добре, ако е цветна) ябълков оцет или растително олио (слънчогледово, зехтин) и пуснете вътре клонки зелени

боклука

Опитайте, забавно е!

подправки (копър, босилек, мента, розмарин). Сложете я на рафта в кухнята или на масата в трапезарията – така хем ще краси стаята като декоративен елемент, хем ще имате домашно приготвена ароматни заливка за свежите салати.

– Напълнете празния буркан от мед (продават се и във формата на амфора) със стари или от различни страни монети – те са и с различен цвят, но се преливат в един прекрасен тон с метален отблясък. Сложете го за украса и спомен от пътешествията ви по света. Друг вариант е вместо с монети да го напълните с мидички и камъчета.

– Дръжте в празните пластмасови шишета водата за стайните цветя и растения – когато растат в саксии, те не обичат да ги поливате със студена вода направо от чешмата.

– Махнете капака на голяма консервена кутия, продупчете го и го превърнете във висяща саксия за балконското цвете.

– За градинското парти можете да направите празнични фенери от чисти консервени кутии. Махнете капаците, напълнете ги догоре с вода и ги сложете във фризера. Ледът няма да позволи да се деформират кутиите, когато ги продупчвате. После действайте с артистичен размах – пробивайте стените, тук-там, за да прониква светлината, но не пипайте дъното, пише „Журнaл“.

Оставете ледът да се стопи, подсушете добре кутиите и прикрепете към дъната им шарени ленти. Сложете вътре ароматни свещи и ги закачете из двора.

– Използвайте стъклените буркани с капаци на винт за съхранение на различни подправки, макаронени изделия, леща, боб, ориз.

– Нарежете стария чорапогащник на ленти и с тях превържете младото растение към опорната пръчка в градината – меката тъкан няма да се врязва в крехкото стъбло.

– Навийте върху картонено руло красивата опаковъчна хартия от подаръка, който сте получили, и я запазете. Така ще имате подръка идеално гладка резервна опаковка, когато ви потрябва, за да поднесете подарък.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар