Баба ми тръгна по мъже на 80!

Ти лайф за Лекува


Постоянно заварвам дядовци в леглото й и не знам какво да направя

Тази година баба ми навърши осемдесет години и изведнъж се промени драстично. Наистина нямам идея какво се е случило с нея, но изведнъж започна да води мъже вкъщи. Е, мъже… дядовци на нейната възраст или по-млади, не мога да определя.

Не мисля, че е изкуфяла, напротив смятам, че е съвсем наред с акъла. Здрава е, в никакъв случай не можеш да й дадеш годините. Аз самата съм на 42 и цял живот тя е било около мен. В момента съм разведена и така се случи, че пак заживяхме двете заедно в наследствения ми апартамент.

Дядо ми, нейният съпруг, почина млад, на 62 години. Оттогава тя е сама и се бе посветила в това да помага на майка ми, на мен, на дъщеря ми, която е нейна правнучка. Майка ми обаче замина да работи в Гърция и там има нов брак, дъщеря ми е студентка в София и си идва от дъжд на вятър. Самата аз живуркам – от работа вкъщи и така само двете с бабата.

Но животът ни може да не е бил прекрасен, но поне беше нормален. Откакто започна да води дядовци, и то не един, а различни. И остават да преспиват, спят в едно легло, какво правят там, не знам, не ми се и мисли. Само си спомням как веднъж й казах: „Ама бабо, това са възрастни хора, ще му стане нещо в леглото, какво ще правим после?“ На което тя ми отговори: „Аз първо им меря кръвното!“

С.Ш., Шумен

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар