Ето защо детето трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да закусва!

Ти лайф за Лекува

Синът или дъщеря ви става сутрин за училище, но не ще да закусва

закусва
Обяснимо е, особено в периода на т.нар. физиологична буря, когато организмът му още свиква с новия дневен режим.

Диетолозите съветват да настоявате. Макар и сънено, добре е детето да хапне нещо вкъщи, дори малко – половин филийка, сварено яйце, плод. Ако не ще да яде, убедете го поне да пие – чаша мляко, чай, айрян, прясно изцеден сок. Това помага и за по-бързото разсънване.

Децата, които редовно закусват сутрин, имат по-високи резултати в училище и това сочат съвсем конкретни проучвания.

Например американски учени от университета на Пенсилвания са изследвали 1269 деца на 6-годишна възраст. Установили са, че незакус-валите в сравнение със закусвалите изкарват по-малко точки на устните изпити, при решаване на задачи по математика, на общите тестове за интелигентност.

Специалистите посочват, че в ранна възраст познавателните способности
се развиват ускорено. Закуската е необходима, за да достави на подрастващия организъм ценни хранителни вещества, които помагат за усвояването на знанията през учебния ден.

Експертите определят закуската като най-важното хранене за деня и напомнят, че детството е най-добрият период за възпитаването на здравословни навици.

Сутрешното хранене е залог за поддържане и на нормално тегло. Ако детето изпита остър глад след първия или втория час, то лесно ще се изкуши набързо да хапне нещо висококалорично и нездравословно от училищния бюфет. Затова ако синът или дъщеря ви не иска да яде вкъщи, слагайте в чантата закуска за междучасието.

В периода на адаптация към училище пълноценното хранене има особено важно значение за доброто емоционално и физическо състояние на детето. Непременно включете в менюто му риба, нетлъсто месо, яйца, млечни продукти, цялото есенно разнообразие от зеленчуци и плодове.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар