Как да го накарате да си пише домашните?

Ти лайф за Лекува

Не са минали и два месеца от началото на учебна година, а учителката вече ви се оплаква – вашето дете не си пише домашните


Това е ново, в предишния клас всичко си беше наред. Стряскате се дали пък наследникът ви не е глупав и още в 3-4 четвърти клас вече не може да се справя с материала. Надали е това, по-вероятно е нахитрял и пробва ще мине ли безнаказано, ако си спести малко работа.

Не започвайте скандал, в никакъв случай не наричайте детето мързеливо и безотговорно. Важно е обаче незабавно и твърдо да вземете мерки, за да не се превърнат инцидентните случаи в системно поведение. Веднъж допуснете ли пробив в учебната подготовка, занапред детето ще продължи да пренебрегва задълженията си.

Първо разберете какви са причините в спокоен разговор

На детето може наистина да му трудно, защото има нов предмет, учебникът е по-стар и се е оказал неразбираем или се е сменил преподавателят. Уверете сина или дъщеря си, че сте готови да помагате. Обяснявайте и повтаряйте търпеливо. Особено съществено е да покажете, че няма нищо толкова сложно или страшно.

Най-честата причина е липсата на трайно установени навици и система за учене, особено ако детето в миналите класове е ходело на занималня, където следобедната госпожа е казвала какво трябва да правят. Оставени сами, малките ученици обикновено започват подготовката от писането на домашни.

Първите срещнати затруднения ги отказват да продължат. Обяснете на вашия син или дъщеря, че писмените задачи са свързани с взетия в училище урок. Затова най-напред трябва да прочете текста в учебника, да прегледа написаното в тетрадката и чак тогава да мине към домашното. Наблегнете, че винаги трябва да спазва тази последователност.

Понякога детето решава, че няма да нужда да си пише домашните, защото учителят не ги проверява всеки път. Е, проверявайте ги вие всяка вечер. И не спирайте да обяснявате, че няма значение дали госпожата преглежда или не преглежда домашните. Важно е да ги пише, защото помагат на него – да упражни и затвърди наученото в училище.

Възможно и да не успява с домашните заради липса на добра организация. Тогава въведете режим.

Помислете и дали вие не сте причината, ако сте го записали на няколко допълнителни занимания по спорт, чужд език, музика. Преразгледайте ги, определете кои са приоритетите и преструктурирайте графика.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар