Лидер или последовател? Вие избирате!

Ти лайф за Лекува

Ако не сте гений, може би сте способни да бъде лидер. Ако и това не сте, значи сте последователи


Няма нищо лошо – нужни сте на света. Важното е да знаете коя роля ви е по мярка, за да се чувствате щастливи.

Разочароващо е, но ако трябва да полагате усилия, за да контролирате емоциите си, значи не сте подходящи за лидери. Дори в най-напрегнати моменти те не позволяват на чувствата да определят начина, по който реагират. Иначе показват слабост.

Щом винаги се стараете да избягвате противоречията, също имате проблем да водите. Наистина е по-мъдро да предотвратявате спорове и конфликти, вместо да влизате в тях. Но често сблъсъкът е неизбежен на висока позиция.

Да мразите рисковете е черта на типичен последовател. Той е по-предпазлив по природа. Лидерите съчетават големите мечти със смели действия. Даже
предпочитат да поемат голям риск, за да получат голяма печалба.

Не мислите за далечното бъдеще? Лидерите имат ясна визия и я споделят с другите. Последователите или се фокусират върху настоящия момент, или се присъединяват към идеята на водача.

Освен това лидерите обичат да са наясно с цялата картина – крайната цел и пътя, който трябва да бъде извървян за нейното реализиране. Последователите предпочитат да имат ясни инструкции, които да им позволяват да се фокусират върху точно определена част от по-голямата картина.

Ако предпочитате по-хаотичен подход на работа, също не ставате за лидер. В тази роля е нужна непрекъсната дисциплина и концентрация

Последователите се чувстват по-комфортно в свободна среда, която им дава възможността да оставят дадена задача за по-късно и да правят това, което ги интересува в момента.

Лошо е да не сте склонни да променяте начина си на мислене. За лидерите адаптивността е също толкова важна колкото и непреклонността.

Последователите предпочитат да не се отклоняват много от основните си виждания.

Нямате ли особено високо самочувствие, ще ви бъде много трудно да станете лидер. Тези хора обикновено са склонни да вярват в себе си и да защитават позицията си, дори и да не са абсолютно сигурни в своята правота.

Последователите познават собствените си граници и влагат повече вяра в чуждата преценка.

Ако не сте общителни, по-добре си харесайте ролята на последователи. Лидерите комуникират виртуозно, те са добри говорители и търпеливи слушатели. Винаги са убедителни и успяват да обединяват хората в общи каузи. Точно това е най-силната им черта.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар