Скрийте биберона на бебето преди да е проговорило

Ти лайф за Лекува

Повечето педиатри са категорични, че преди проговарянето е добре да отучите детето от биберона


Много изследвания сочат, че той забавя този процес: Смята се виновен и за лошото произнасяне на много от буквите, особено на „р“, защото пречи на вибрирането на езика, прави го ленив и деформира зъбите.

Противниците на биберона често изтъкват, че е по-малко вредно и по-лесно родителите да не учат детето да го използва, от-колкото да го откажат от него. Той е навик, успокоява и съвсем естествено бебето изживява стрес, когато изведнъж любимата му вещ изчезне. Майката и бащата трябва да бъдат търпеливи и деликатни, но едновременно с това упорити и постоянни.

Приберете биберона някъде, където детето няма да го вижда. Щом не е пред очите му, може да не се сеща за него.

Ако все пак го открие и го лапне, не го издърпвайте насила. Така ще го разплачете и ще го накарате да се вкопчи още по-силно. Просто следващия път го скрийте по-добре.

Щом бебето потърси биберона, веднага отвлечете вниманието му. С играчки и разговор го разсейвайте, за да забрави.

Около една година детето вече разбира от думи. Ако иска биберона, може
да му кажете, че се е загубил или сте го забравили в парка. Друг вариант е да обясните, че само бебета смучат биберон и затова сте дали вашия на по-малко дете. Така ще накарате наследника си да се почувства голям и сам да се откаже.

Най-трудно е, ако детето е свикнало да заспива с биберон. Започнете да четете, пейте приспивни песни, разказвайте приказки, за да не чувства липсата на любимата залъгалка. Ако успеете веднъж да го излъжете да заспи без биберон, повече не му го давайте.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар