Как да подобрите вкуса на домашния сладолед с няколко лесни трика?

Ти лайф за Лекува

Вкусовите добавки придават въздушност на домашния сладолед. В някои рецепти се препоръчва използването на малко количество нишесте

 домашния сладолед

Когато се добави нишесте към основната смес на домашния сладолед, то подобрява хомогенността на сместа, но се прибавя пестеливо и точно според изискванията на рецептата. Добре е освен това вместо кристална да слагате пудра захар, за да стане по-фин. Прибавяте ли желатин, първо го накиснете във вода, за да набъбне и след това го загрявайте.

Дозата е съотношение 0,5 грама желатин на 500 грам сладолед. Не спазите ли пропорцията, леденият крем става нееднороден. За по-голяма сигурност може да претриете през сито готовата смес непосредствено преди замразяването.

Капка алкохол носи мекота. Прибавяйте по 50 мл коняк или ром в млечната или сметановата смес. Имайте предвид обаче, че сладоледът по-дълго ще се замразява, ако в него има напитка с висок градус.

Честото разбъркване е ключът за получаване на добър сладолед

Сметановият се охлажда и сгъстява в продължение на 10-12 часа. През първите 5 часа сместа трябва да се разбива с миксер на всеки час, а в самото начало на замразяването е най-добре да разбърквате на всеки 20 минути.

Плодовият сок от ананас или лимон е важна съставка, ако ще приготвяте скрежина (плодов лед) или сладолед от плодово пюре. Това ще ги направи по-меки и кремообразни.

Голямата тънкост е да уцелите гъстотата на крема за замразяване. Той трябва да прилича на гъста сметана. Може да го тествате, като с клечка за зъби прокарате линия по опаката страна на лъжицата, с която бъркате крема. Остане ли следа, гъстотата е добра. Рядък ли е кремът, сладоледът ще стане воднист и с парченца лед.

Има правила за добавките. Сиропите се слагат в сместа преди началото на замразяването. Пресните плодове и ядките се при бавят към края на замразяването, но преди сладоледът окончателно да се е втвърдил.

Много важно е как съхранявате готовия десерт. Най-добре е да го сложите в кутия с капак във фризера, защото сладоледът бързо поема странични миризми и губи вкус и аромат.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар