Дипломатичност и бизнес тон смекчават гнева на пубера

Ти лайф за Лекува

Подбирайте си битките с децета. Няма нужда да побеждавате на всяка цена

пубераПуберът е бесен, че в хладилника няма за ядене нищо, което обича. Окей, не пречи да се извините, но на следващия ден го пратете сам да си купи продуктите и му покажете как да си сготви любимата паста, да речем.

Познавате ли бизнес тона? Онзи, с който се водят преговори и се вземат решения в компаниите. Е, представете си, че вие сте директор на фирма „Семейство Петрови“. Каквото и да имате да казвате, когато искате да ви чуят и да звучите максимално сериозно, използвайте гласа си на директор. Той не трябва да е неуважителен, нито подчиняващ околните. Гласът ви трябва да е трезв, спокоен, вдъхващ увереност и нетърпящ остри възражения. Само сухи факти и максимален неутралитет. Бизнес гласът доказано успокоява тийнейджърите.

Добре е тийнът да е наясно, че поведението му не е редно, иначе ще си го позволява често. Съвсем в реда на нещата е да му кажете (с бизнес тона, разбира се) нещо от типа“ В момента ми е изключително трудно да комуникирам с теб и предпочитам да продължим разговора, когато се успокоиш“.

Добрият стар трик да заявите, че разбирате емоциите, които изпитва в момента, работи чудесно и при гневни тийнейджъри. Вместо да казвате каквото и да е, да го убеждавате, че не е прав, или че нещата ще се оправят, кажете на сина или дъщеря си, че разбирате как се чувства в момента, пише „Всичко за семейството“. Че самите вие понякога изпускате нервите си, но това рядко носи смисъл, освен че трови човека, който се ядосва.

И не забравяйте: спокойният и уверен глас на директор, когото едни крясъци не могат да уплашат, е ваш пръв помощник срещу гнева на тийнейджъра.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар