Как се избира кухненски робот?

Кухненските роботи са едни от най-сложните уреди сред т.нар. малка битова техника и притежават десетки функции


За да купите подходящ за вашето домакинство модел, трябва да обърнете внимание на някои основни характеристики.

ГОЛЯМ БАНЕР ЗА ПО КРАСИВИ

Седем са критериите при избора на робот: брой функции; видове режими на работа; разнообразие на остриета и приставки; вид на електромотора и брой скорости; брой на работните чаши и тяхната вместимост; мощност на уреда; материалът, от който е направен корпусът.

Най-малко 12 са функциите, които роботът би трябвало да има. Той трябва да може да накъсва, стрива, счуква, смила, насгъргва, ситно да реже, да реже на шайби и на лентички, да миксира, да разбърква, разбива, да изстисква сок. Моделите, които умеят всичко това, струват скъпичко. Но вие може да прецените кои от тези функции наистина ще ползвате и да изберете уред с по-скромни възможности. Тогава и цена е по- скромна.

Опциите или режимите на работа пряко зависят от функциите. Добрият робот е блендер, зеленчукова преса, резачка, върви с приставки за намачкване и разбиване. По-малко работни режими – по-евтин модел

Разнообразието на остриета и приставки е важно, но още по-същественото е при избора да обърнете внимание на тяхното качество и да прецизирате от кои точно ще имате най-голяма нужда. Ето какво има в арсенала на кухненския робот: дискове за едро и дребно настъргване, диск за рязане на шайби, диск за рязане на картофи за пържене, диск за ситно и едро настъргва- не на жълти сирена, ножове, приставка за рязане на кубчета, двойна спирала за разбиване, накрайник за месене на тесто, преса за пюре.

Според функциите и режимите всеки робот има една или повече работни чаши. Оптималният им брой е 3, с различна големина. Според обема и типа на ястието, което приготвяте, избирате най-удобната чаша. Големите кухненски роботи разполагат с чаши с обем от 1 л, 2,5 л и 4 л. Средните по размер се предлагат с две чаши от 500 мл и 1 л. Малките модели са само с 1 чаша от половин или пък един литър.

Най-добри са роботите с т.нар. индукционни двигатели, които променят мощността според твърдостта на обработваните продукти. Така пестят ток, освен това са много тихи по време на работа. Препоръчително е уредът да разполага поне с две скорости.

Колкото по-мощен е роботът, толкова по-лесно ще приготвяте ястия с него. Има три категории уреди: до 500 вата, до 950 вата и над 950 вата. Най-мощни са големите уреди с множество функции и на практика вършат почти всичко, което се налага да се върши преди и по време на готвене. Ако не готвите всеки ден за по 4-5 души, по-добре се насочете към уредите от втора категория.

Корпусът на робота може да е метален или пластмасов. За предпочитане е металният, тъй като удължава значително живота на уреда. Но тези модели са и доста по-скъпи от пластмасовите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар