Кажете „Твърдо не!“ на детето както трябва, и когато е необходимо!

Това най го мразите – да му отказвате. То е вашето дете, обичате го и не искате от нищо да се разочарова


Но добре съзнавате, че животът не сбъдва всички желания, а шокът за човек, който е свикнал всичко да получава, е доста болезнен. Няма кой друг освен родителите да подготвят сина или дъщеря си за неприятната реалност. Освен това ваше задължение е да възпитавате – какво е добро и лошо, какво е опасно и разумно, какво е позволено и забранено. Така че няма как да минете без „Не“ и „Не може“.

Впрочем това, което най мразите, е, че обикновено се налага да казвате „не“ повече от веднъж. Наследникът ви е добро дете, но като всички деца не е склонен лесно да се предава, все пробва и пробва границите на твърдостта и търпението ви.

Много ще сгрешите, ако вие сте склонни лесно да се предавате

Азбучна истина е, че детето се обърква от противоречиви правила и непостоянно родителско поведение. За да се чувства сигурно и спокойно, то трябва да расте в устойчива среда. Не може един ден да му угаждате на всички капризи, а на другия да сте строги и за всичко да отсичате „не“.

Изяснете за себе си правилата, обсъдете ги с половинката си и неотклонно ги прилагайте – заедно и еднакво. Изключително лош резултат се получава, когато татко позволява това, което мама забранява.

То е ясно, че за нещата, които са опасни, неразумни, неморални, не се колебаете – казвате твърдо „не“ от най-ранна възраст на сина или дъщеря си. Проблемът е какво да правите с „искам велосипед, кукла като на Алис, телефон като от рекламата, сладолед…“ или “ още 5 минути да си поиграя на таблета“.

Нормално е детето ви да иска всичко, но не е нормално вие да правите финансови чудеса от храброст, за да му ги купите

А дори и да имате достатъчно пари, не бива да угаждате на всяко желание. Точно защото животът не е концерт по желание и рано или късно отказва. За да няма плачове, тръшкане или мълчаливо страдание, още на около 2 години постепенно дайте на детето да разбере кога получава подаръци – за празници, когато се връщате от командировка, за добро поведение и т.н. според вашите разбирания за възпитание. Естествено, че можете да купувате нещо, което иска, просто за да го зарадвате. Но това не бива да е много често, иначе става глезене.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар