Защо прическата е нетрайна?

Ти лайф за Лекува

С часове сте се мъчили да си направите прическа или сте отделили време да отидете на фризьор


А само след няколко часа на открито от нея няма и следа, смачкала се е и се е обезформила. Джъстин Биърли, водещ коафьор в Холивуд, обяснява причините. Според него е важно какво правите преди, по време и след оформянето на косата.

Възможно е прическата да не държи, защото имате проблеми с косата – изтощена е или я миете прекалено често. Вярно, чистата коса е гаранция за успех, мръсната бързо ще изгуби форма, както и да е нагласена. Но прекаленото миене в продължение на седмици изтощава косата, нарушава киселинния баланс на косъма (особено при използваме на агресивни шампоани). В резултат прическата бързо губи формата си, особено ако включва направени с горещ уред букли.

Ако косата не е добре измита предварително от всякакви допълнителни продукти, те ще попречат на трайността на прическата. Преди да я оформите, се уверете, че косата е абсолютно чиста. Но я измийте със съвсем малко шампоан и хладка вода.

Доста често и измитата коса създава проблеми. Най-добре е да следвате златната среда. Измийте я ден преди да си направите прическата. Така тя ще е възстановила част от естественото си омазняване – малко от него способства за по-трайна прическа. Но този принцип действа при суха и нормална коса. Ако е прекалено мазна, я измийте непосредствено преди фризурата.

Не вярвайте на мита, че твърде гъстата коса трудно се поддава на термично оформяне. Проблемът е в некачествените уреди. Те трябва да са с керамично покритие и опция за регулиране на температурата. Както боядисаната, така и естествената коса, която е плътна и гъста, се стилизира при температура 180 градуса. Тънката боядисана се оформя при 150, а небоядисаната мазна – при 200.

Има правило: прекалено едрите букли се задържат по-кратко от малките и тънки. Затова обработвайте по-малки кичури. С течение на деня те постепенно ще се отпуснат и ще постигнете желания ефект.

И накрая нещо съвсем елементарно – не си пипайте фризурата. Честото докосване я разваля. Става подсъзнателно, особено ако не сте свикнали да сте с прическа. С пръсти отстранявате и част от нанесените стилизанти, които я крепят.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар