Как да си направите вкусен сладолед у дома?

Защо да си правите сладолед вкъщи, като в магазина продават десетки видове?

сладолед
Ами няма смисъл освен по три причини: ако обичате домашния вкус, ако искате леденото лакомство да е без консерванти и да е само с любимите ви продукти, ако ви харесва да експериметирате в кухнята. Приготвянето на сладолед не е чак толкова сложно, стига да знаете някои тънкости.

Трябва ли ви машина за сладолед? С нея, разбира се, е най-лесно. Много бързо ще получите истински млечно-сметанов сладолед с консистенция на гъст домашен крем. Съвременните уреди вършат добра работа, смесват умело продуктите, разбъркват ги в точния момент в процеса на замразяването, поддържат идеалната температура на вече готовия сладолед.

Но ако не искате още едно кухненско приспособление в повече, може да се справите и без него. Резултатът ще е отличен, разликата ще е само в количеството вложено време и усилия. Без машина ще трябва няколко пъти да разбърквате с миксер сладоледа в процеса на замразяването и да следите температурата във фризерната камера да отговаря на изискванията на рецептата.

Приготвянето на сладолед си има хитрини

Необходим е сгъстител. В основата на всеки сладолед са сметаната, млякото, захарта и сгъстителят. Благодарение на него леденият крем добива нежен вкус. В домашни условия за сгъстители се използват жълтъци, желатин, нишесте, агар- агар, лимонов сок – според указанията в рецептата. Ако пропуснете сгъстителя, сладоледът ще е с груба консистенция и бързо ще се топи.

Пресните продукти са решаващи

Препоръчително е да използвате натурална
сметана, добре узрели свежи плодове, качествен шоколад. От съдържанието на мазнини в млечните продукти зависи вкусът на сладоледа. Най-вкусен става от продукти с максимално висока масленост.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар