Трудно ми е да отказвам!

Трудно ми е да отказвам! Това е проблем както на подрастващите, така и на вече изградили своя характер възрастни хора

Трудно ми е да отказвам!
Трудността ти да отказваш ще ти създава много проблеми, затова най-добре започни да я превъзпитаваш

Ти най-вероятно не можеш да отказваш, защото искаш да се харесаш на хората, да не бъдеш неучтив/а или защото чувстваш, че си длъжен/а. Но парадоксът е, че хората твърде кратко ще се радват на твоята щедрост и готовност да бъдеш винаги там, където те искат, и да правиш за тях това, от което имат нужда. Ако продължително не отстояваш себе си и реалните си желания, ти ще си спечелиш преди всичко неуважението им.

Човек, който винаги е съгласен и винаги е на разположение, не е достатъчно ценен. На него не се гледа сериозно и никой не се стреми към приятелството му.

Ти ще натрупаш много напрежение, защото постоянно вършиш неща, за които нямаш желание

Ще започнеш да обвиняваш хората, че те използват (и те наистина ще го правят, само че виновният за това си единствено ти!), да се самосъжаляваш. По-до-бре да кажеш „не“ и да си честен/а пред себе си и човека отсреща, отколкото да лъжеш и двама ви.

Може да се научиш да отказваш. Сигурно ти се струва грубо да кажеш на близък „не“. Всяко нещо може да бъде изречено така, че да не звучи грубо. Ти си от хората, които умеят да бъдат тактични, помисли на кого как да жажеш „не“ и не се плаши от това, че ще нараниш нечии чувства.

Обичайната грешка на тези, които не могат да отказват, е, че те просто отлагат отговора. Научи се да не го правиш. Поканили са те да изкачите заедно връх Вихрен. Не ти се ходи на планина или поне не сега. Не казвай, че трябва да помислиш, да попиташ вашите, да провериш прогнозата за времето. Благодари и веднага кажи, че в момента не си в настроение за това.

Не е нужно да даваш обяснения и да сеоправдаваш, задето не желаеш или няма да направиш нещо. Не е нужно да лъжеш и да измисляш хиляди безумни причини, които обясняват отказа ти. Колкото повече удължаваш темата, толкова нараства шансът отсреща да се опитат все пак да те убедят. Кажи „не“, бъди любезен/а, благодари и се усмихни.

Имаш правото да кажеш „не“. Това не те прави лош човек или лош приятел, пише „Всичко за семейството“. Това те прави човек с лично мнение, което той отстоява, без да е груб към никого.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар