Как да изберете сушилник – вграден или не?

В повечето съвременни кухни има предвидено място за вграден сушилник (отцедник) за съдове

Необходимостта от него не отпада дори да имате миялна машина, защото често се налага ръчно да изплакнете една-две чинии или чаши.

Сушилниците за вграждане са с разнообразни размери и са предназначени за шкафове от 40 до 100 см. Най-скромните модели са едно-или двуредови.

По-сложните имат по няколко отделения. Например за прибори и чаши. Всички са с простичка конструкция и монтажът им вътре в кухненските мебели е елементарен. Важно е още при избора или поръчката на кухненско обзавеждане да решите кой ще е шкафът за сушилника. Трябва да съобразите размера му с количеството съдове, които ще миете на ръка.

Специалистите по вътрешно обзавеждане препоръчват вграденият отцедник да се постави или в окачения над мивката шкаф, или в долния подвижен модул. Макар да има модели на сушилници за ъглови шкафове, те не са много удобни за ползване. Затова на подрбен вариант се спрете само ако няма възможност за някой от първите два.

Отцедникът за вграждане, предназначен за горен шкаф, най-често е двуредов, с долна и горна поставка за съдове

Обикновено долната е за чинии, горната – за чаши, макар че е възможно и обратното. Имайте предвид, че разстоянието между долната и горната поставка не бива да е по-малко от 30 см, за да е удобен отцедникът. Ако
вратичките на шкафовете ви са с подемен механизъм, може да вградите едноре-дов отцедник само за чинии, а чашите да сушите окачени върху хоризонтална тръбна лайсна, монтирана на стената, или на открит свободно стоящ върху плота сушилник.

Предназначените за вграждане в долния ред шкафове обикновено са едноредови и са разделени на отделения за чинии, прибори и чаши с различен размер. Най-удобно е такъв отцедник да се постави в голямо чекмедже на телескопични водачи, което се монтира редом с мивката.

Всеки отцедник за вграждане има специално конструирана тава за оттичане на водата. Най-често тя е от здрава пластмаса. Тавата или се изтегля частично чрез телескопични водачи, или се изважда напълно, за да може да се подсуши или събраната вода направо да се излее.

Плюс на вградените отцедници е, че са скрити.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар