2 поверия за парите, които всеки трябва да знае

Има много поверия за парите, но тези две трябва всеки да ги знае

 парите
Заем не се дава всекиму

Според това поверие не трябва да се дава заем на бедни и на хора, на които не им върви, а според някои твърдения – и на приятели.

Смята се, че заемането на пари на хора, които не разполагат с достатъчно финанси или не ги задържат дълго, може да доведе до собственото ви разорение.

Работата е там, че когато бедните ви връщат своя дълг, те ви предават и част от своята негативна енергия – финансовия си карък. Затова е добре да дават назаем материални средства на богати хора: връщайки парите ви, те ще ви подарят и положителния заряд на осигурения човек.

Друга лоша поличба е да се дават заеми на приятели. Невърнатият дълг често става причина за конфликти между близки хора. И това не е просто суеверие, а житейски закон. При това парите са способни да разстроят не само отношенията на приятели, но и на роднини.

За това как и кога можете да давате заеми, съществуват няколко поверия.

Парите трябва да се вземат с лявата ръка, а да се връщат с дясната

Не вземайте заеми във вторник – няма да можете да върнете парите цял живот, Не се занимавайте с пари в понеделник. Не връщайте дълг в петък – ще имате много разходи.

Даването и вземането на пари трябва да става сутрин, а не вечер. Ако давате или вземате пари вечер, правете го, но не „от ръка”, а оставете парите на пода или на масата.

Парите не се задържат при родените в бедност

Децата на богатите живеят богато. Това твърдение едва ли се нуждае от доказателства, така че е закономерно за повечето осигурени семейства. А защо съществува закон: ако са бедни родителите, то и децата им едва ли ще могат да се осигурят?

Оказва се, че това твърдение има научно обоснование.

Преди няколко години американската изследователка Марта Фарах доказва, че нищетата може да се предава по наследство. При това най-голяма значимост в това отношение има детството. Ако детето от раждането си до навършване на пълнолетие изпитва нужда, най-вероятно и в бъдеще то няма да може да се реализира пълноценно.

Причината е неразривната връзка на интелектуалното развитие на детето и бедността: лишенията в детството могат да окажат негативно влия ние върху физическото развитие на мозъка.

Някои учени твърдят, че бедността трябва да се признае за вирусно заболяване и да се създадат специални лекарства за лечението й. Калифорнийски социолози вече са установили силната зависимост между нивото на благосъстояние на родителите и децата, а именно – между майките и дъщерите.

Но всяко правило си има изключение!

Може да се намери изход дори и от най- безнадеждната ситуация – в историята има много примери, когато хора, родени в бедност, са ставали, ако не богаташи, то най-малко с добро състояние. А и сред вашите познати със сигурност има такива примери.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар