Що е то „инфлуенсър“ и има ли той почва у нас?

Инфлуесър – това яде ли се, пие ли се, или е име на болест? Наистина звучи като име на заразна болест и това не е случайно


Инфлуенца и в България някога се е наличал грипът. Сега пък инфлуенсър е човек, който влияе, заразява други хора да си купят някаква стока, като лично им я препоръчва. Не е чак нова професия, макар че носи добри доходи. По-скоро е втора работа, на която могат да ви наемат, ако сте достатъчно авторитетни специалисти в първата и/или сте достатъчно активни в социалните мрежи.

Но хайде поред. Днес се случват едновременно две неща. Пазарът е препълнен със стоки, конкуренцията между производителите е голяма и успява този, който убеди клиентите да изберат точно неговата марка.

Второто явление са социалните мрежи. Поне 80% от хората са там. За да се ориентират по-лесно какво да изберат в реалния свят, те търсят информация във виртуалния. Четат в интернет, често съвсем директно питат за съвет приятелите си в социалните мрежи. Изследванията в света и Б ъ лгария показват, че над половината от потребителите се влияят от прочетеното и препоръчаното, когато вземат решение за покупка на стоки или използване на услуги.

Така компаниите са стигнали до идеята да си търсят клиенти чрез социалните мрежи.

Директната реклама обаче директно се свързва с интереса на производителя – той си хвали стоките, за да си ги продаде

Много по-въздействащ е т.нар. influence marketing – маркетинг на влияние.

Това означава продуктите да препоръчва някой, който не е свързан с Марката. Той има хиляди приятели или последователи в мрежите. Като напише, че е пробвал сирене, вино, крем, обувки, фитнес, хотел и т.н., е много голяма вероятността хората, които му имат доверие, също да ги пробват.

И вие ще се изкушите да купите праха, който пере невероятно според приятелката ви, вместо да се чудите какво да изберете в магазина. Тя е инфлуенсърка, влияе ви и компанията, която я е наела, печели клиенти. Естествено, дългосрочно този вид маркетинг работи, ако стоките са добри. Иначе след първата проба никой няма да повтори, колкото и да се стараят „заразителите“.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар