Възпитание чрез личен пример – как да стане това?

Ти лайф за Лекува

Бъдете личен пример за децата си. Не правете онова, което не искате те да правят!

личен пример
Важно е да демонстрирате разбиране и съчувствие към другите хора.

Не си позволявайте да одумвате съсед или колега – това в повечето случаи е дребнаво.

Нека детето ви бъде широко скроено и не обръща внимание на незначителни, дребни души, ами се стреми да бъде заобиколено от умни и светли хора със силен характер и положителна настройка. Показвайте му такива хора, общувайте по-често с тях. Не неглижирайте добрите примери. Напротив – демонстративно им се възхищавайте и показвайте на тийна, че е прекрасно да подражаваш на такива личности.

Всеки родител има приоритети във възпитанието. Ако искате да отгледате буден и съвестен гражданин, покажете на детето, че спазвате неотклонно законите и правилата. Не очаквайте, че ако минете на червено, той ще изчаква зеленото. Бъдете ангажирани с проблемите на обществото и приобщавайте при всеки удобен случай сина или дъщеря си към вашите социални срещи и инициативи.

Когато ви налазят проблеми, не се фокусирайте единствено върху тях

Не забравяйте, че от начина, по който се справяте, зависи до голяма степен как вашият тийн ще реагира при трудности. Затова, дори да искате да се тръшнете и затворите в тревогата си, недейте. Покажете, че стресът се преодолява със спорт и позитивни мисли, чести срещи с добри приятели и чувство за хумор в големи дози.

Самодисциплината ви е нужна, когато възпитавате чрез личен пример. Понякога ще ви се иска да излъжете приятел, че ви боли глава и да пропуснете среща, друг път 1це изгаряте от желание да дадете срамно количество пари за нови обувки, трети път ще ви идва да зарежете всичко и да си скриете главата под възглавницата. Ако го направите, нека е по изключение, а най-добре изобщо не се поддавайте на изкушения, примамени от умора и стрес. Защото там, точно до вас, има едно човече, което несъзнателно попива вашето поведение и ще го превърне в свой модел.

Хубавото на родител- ството е, че без да искат, децата ни учат да живеем по-добре и да сме по-добри хора. В стремежа си да бъдем положителен пример сме готови да променим себе си и лошите си навици. Така че не се плашете от най-дългия работен ден в света – работния ден на родител, ами самите вие вземете най-доброто от него и живейте горди от собствения си пример.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар