Родителите ми не искат да ми угаждат! Какво да правя?

Няма да повярваш, но всеки втори тийнейджър има чувството, че родителите му го ощетяват с нещо – материални придобивки, внимание, разбиране

родителите
Така че да започнем с това: дали пък е възможно да не си прав/а и всъщност да получаваш достатъчно.

Момичетата и момчетата обичат да се фукат и преувеличават придобивките си, защото си въобразяват, че това покачва важността им. Ако обаче някой си мисли, че чифт маратонки, които след година ще бъдат само едни стари подметки, покачват себестойността на човека, той има много сериозен проблем с виждането на нещата от живота. За да го разбереш, може да си направиш упражнение.

Погледни на всяка придобивка на твой приятел, за която дори мъничко завиждаш, като на вещ след 1-2 години

Тогава вече никой няма да й се радва. Ако е дреха, дори вече няма да става за носене. Изобщо всеки „проблем“, погледнат от височината на времето, се смалява. Опитай да видиш от тази гледна точка всички онези неща, които мислиш, че приятелите ти получават за разлика от теб.

Защо не получаваш колкото тях? Ако това изобщо е вярно, разбира се. Единият вариант е, че родителите ти нямат финансовата възможност. Вторият е, че не искат да те разглезят и смятат други ценности за по-висш дар. Знаеш ли, че например Стинг и жена му Труди, които имат милиони, са решили да не оставят всичко на децата си? Те са им осигурили само базови материални блага, защото са убедени, че децата им ще станат хора, ако сами постигнат всичко в живота.

Десетки са примерите за богаташи, които са предпочели да помогнат на децата си да израснат не като им купуват скъпи неща, а като ги лишат от тях. Може би твоите родители също постъпват така мъдро. Днес няма да ги разбереш, но утре ще си им благодарен/а.

Ако пък те просто нямат възможност да ти купуват, не се ядосвай. Превърни проблема в мотивация за собствения си живот. Амбицирай се да получиш най-доброто образование и да поемеш по солиден път, така че да имаш повече пари от своите родители. Когато с тях си купиш един ден мечтания Playstation, играта на него ще е сто пъти по- сладка, отколкото ако го получиш наготово.

Но ако забогатееш и имаш деца, спомни си за Стинг и Труди. Както и за своите мъдри родители.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар