Зодии и работа: как зодиакалните знаци от Овен до Дева трябва да си търсят работа

Китайците твърдят, че пътят от хиляда мили започва с първата крачка. Разбира се, те имат предвид, че след като първата крачка е направена, трябва просто да стигнеш до края

Независимо дали сте завършили виеше (или друго) учебно заведение, или продължавате трудовия си стаж след продължително прекъсване (например след раждането на дете), търсенето на работа отнема много нерви. Разглеждането на вакантните места помага да се разбере, че за успешното търсене от вас се изисква нещо повече от желанието да получавате заплата. Ако нямате някакъв особено рядък талант, скоро ще стане очевидно, че се налага да имате подготовка за работа на определено ниво, преди да почукате на вратата на потенциалния си работодател.

ОВЕН

Вие няма да се лутате напразно, чудейки се с какво да започнете. Както обикновено, постигате най-добри резултати веднага след като се захванете за работа. Имате точна представа за дейността и поста, който искате да получите.

Съставете в ума си списък на няколко места, които ви се струват най-привлекателни. Ако е възможно, веднага се договорете за интервю. Поддържайте връзка по телефона с тези, които са ви одобрили. Вашата увереност в собствените сили и прекият подход ще са ви от полза. Само не бъдете прекалено агресивни. Независимо че усещате, че можете много, на този стадий помнете, че вие молите, е не вас ви молят.

ТЕЛЕЦ

Да даваш съвети на Телеца как да си търси работа, е все едно да учиш катаджия да пише глоби. Първото, което ще направите, след като сте взели решение, е да съставите план как да получите най-доброто от предлаганите на пазара работни места.

Ще имате няколко списъка: вашите силни страни (и може би вашите слаби, макар че Телците не се отнасят към хората, които отчитат слабостите си); компаниите, в които бихте искали да работите (този списък ще включва фамилиите на началниците на отдел „Кадри”). Ще съставите привлекателно резюме, като покажете в изгодна светлина своето образование и миналия си опит. Ще го приложите към молбата.
Следващата крачка е да се договорите за интервю по телефона с тези, които ще се заинтересуват от вашата анкета. Изглежда, че вие подхождате към нещата прекалено дълбоко и методично, но често идвате на финала първи, при това с най-голяма печалба.

БЛИЗНАЦИ

За Близнаците съществува само един начин да започнат да си търсят работа: по телефона. Кабелите ще се нажежат, щом им хрумне идеята да си намерят работа. Започнете с приятелите, след това преминете към познатите, които сте срещали някога, способни да ви дадат информация за свободни места. Започнете да се обаждате в бюрата по труда и отдел „Кадри” на фирмите, в които бихте искали да се устроите.

Умеете да разговаряте по телефона – имате дарбата да внушавате на хората всичко, което пожелаете, ако вложите душата си в това. Не ви е необходимо много време, за да изключите местата, в които според вас има прекалено много ограничения. Най-вероятно ще се договорите за интервю в организацията, която ви се струва най-привлекателна, и там ще ви наемат. Ако се постараете, можете да предложите на потенциалния си работодател доста впечатляващ списък със свои таланти…

РАК

Най-добрият начин за Рака да си търси работа, е да се свърже с роднини и близки приятели, за да му помогнат. Няма да ги притискате, няма да се почувствате неудобно, за вас е съвършено естествено, когато „семейството” помага на този, който се нуждае най-много от това. Вашите приятели и роднини могат достойно да ви препоръчат, което вие самите не сте способни да направите поради сдържаността си, дори и по време на интервю с потенциалните работодатели.

След като някой ви намери свободно място, не си позволявайте да се съмнявате в знанията и способностите си да се справите с тази работа, както и не изпадайте в депресия.Усмихвайте се толкова широко, колкото можете, и помнете, че ако сте получили това място, ще се сдобиете с нов свят, за който само сте мечтали.

ЛЪВ

Щом сте решили да тръгнете на работа, ще се стремите да достигнете до върха, или поне да се приближите колкото можете повече до него според квалификацията си. Вероятно ще държите очите и ушите си отворени, докато градите планове с надеждата да получите някакви подсказки от приятели, които могат да знаят за свободни места. Освен това внимателно ще се информирате от всички, с които ви се налага да се сблъсквате в живота, дори ще помолите съпруга си да се поинтересува от деловите си партньори за възможни свободни места.

Когато чуете, че има такова, ще сте готови да позвъните, за да се договорите за интервю, и обезателно ще споме-нете фамилиите на общи познати, за да успеете по-лесно да пробиете. Вероятно няма да се колебаете дали да привличате познати, дори и далечни, за да могат те да ви помогнат да изградите мост, по който да минете към целта си.
Щом попаднете в организацията, на вашия работодател ще му е трудно да намери причина да търси други кандидати. Практически никой няма да се учуди от това, че вие вероятно веднага ще получите някоя престижна длъжност.

ДЕВА

Вие, както и Телецът, не се нуждаете от специални инструкции, кога- то нещата достигнат до търсенето на работа. Ще оцените пазара на труда като цяло, ще съберете данни от няколко източника. След като анализирате това, което сте успели да съберете, ще изберете няколкото най-добри варианта и може би ще се опитате да съберете допълнителна информация по тях. Има шанс да сте подходящи за работата, която ви интересува. Ако нямате необходимата квалификация, ще предприемете стъпки, за да я придобиете, при това ще го направите много бързо.

Могат да възникнат трудности, когато отидете на интервю. Единственият учебен курс, който не сте преминали (а би трябвало), е обучението по основи на междуличностните отношения. Повечето Деви, макар че са доста вежливи, .не са много наясно с правилата на добрия тон. Но след като ви назначат, ценните ви качества до известна степен ще смекчат склонността ви към критични забележки. Но преди да критикувате, първо се убедете, че сте назначени.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар