Шест свещи връщат хармонията и разбирателството у дома

Ти лайф за Лекува

Шест свещи символизират равновесие, съд, справедливост

Шест свещи се поставят в олтара в чест на постоянството на цикъла на християнските молитви, четени в църквата. Шест свещи се поставят в края на шестолъчната звезда на Соломон по време на ритуалните обреди. Те символизират шестизмерността на физическия свят: север, юг, изток, запад, горе и долу. Така че, ако мечтата ви е да възстановите справедливостта и хармонията в живота, украсете масата със свещник с шест горящи свещи. Същото може да направите и ако искате да постигнете равноправие и да укрепите здравето си

Числото седем има сакрално значение. Седем запалени свещи ни свързват с духовете на земната стихия, с душите на починалите и на още неродените хора. Според египетската и източната традиция свещник със седем свещи отваря вратата към отвъдното. В християнската традиция магията на горящия седемсвещник най-добре описват апокалиптичните видения на Йоан Богослов: ,,…и като се обърнал, видял седем златни светилника и сред тях Сина Човешки, държащ в десницата си седем звезди“.

Седем звезди е същността на ангелите на седемте църкви”. Затова седем свещи е главният символ на християнското Рождество, Светите дарове, тайнствата и единството на земните и небесните радости

В юдейската традиция сакралното число е осмицата. Осем горящи свещи в ритуалния свещник (менора) имат множество значения. Седемте клона на мено- рата са седемте науки, коренящи се в Божествената Тора, седемте основни светила: Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн.

Централната, осмата свещ е самата човешка душа, светил- никът Господен. Осем свещи, горящи на масата ви, ще олицетворяват разнообразието и хармонията на силите на мирозданието в живота ви, пълнота и завършеност на картината на света, ще призоват на помощ вашите ангели покровители и земните застъпници.

Девет свещи ще ви дадат сила да изпълните възложената ви мисия, да осъществите поетите задължения, с чест да изминете пътя си, а дванадесет ще ви позволят да обикнете и да приемете целия свят, всички хора и да се осланяте на помощта и подкрепата на всички светни.

Разбира се, в идеалния случай е най-добре да разполагате с красив метален свещник с нужното количество поставки, но ако нямате такъв, вземете метален поднос или чаша, напълнете я със сол или пръст и поставете в нея нужното количество свещи. Именно взаимодействието на Огъня и Земята поражда стихията на Метала.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар