Уморени крака – вани, компреси и рецепти

Срещу умората на вашите крака най-добре помагат контрастните вани

крака
В един съд сипете търпимо гореща вода, а в друг – ледена. Може да добавите различни съставки от изредените по-горе. Местете краката от единия в другия.

Масажите също помагат при чувство за тежест, за- щото възстановяват правилната циркулация на кръвта. Полезно е и често да държите краката си на високо, особено ако работите на бюро. Започнете масажа от ходилата. Правете кръгови движения и постепенно се придвижвайте нагоре към коленете, а след това и по бедрата. Ставите не масажирайте. Масаж се прави само на чиста кожа, добре е да използвате специални масла или поне обикновен хранителен крем.

След ваничките е препоръчително да поглезите краката с маски. Минималното време за действието им е 15 минути. Ако планирате да ги държите по-дълго, тогава увийте краката с целофан и кърпа. В идеалния случай курсът трябва да продължи 2-3 месеца и след това се прави прекъсване за същия период.

Да се спасите от напукани ходила ще ви помогнат зелевите листа. Смелете ги с блендер на кашичка и дръжте поне половин час. При суха кожа може да добавите лъжица сметана.

Кожата ще стане мека с билката жълтениче. Смелете я и нанесете на краката. Същия ефект има майонезата, но домашно приготвена. Дръжте маската поне час. След това измийте с масажна ръкавица.

Ако искате да постигнете избелващ ефект, смесете лимонов сок, извара и сметана в равни пропорции. Допълнителна екстра е, че така ще подхраните сухата кожа. При мазна се ограничете само с лимон и извара.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар