Феноменът на блуждаещите сетива

Според италиански учени е възможно човек да притежава блуждаещи сетива

сетива

Феноменът на блуждаещите сетива

На специалистите са известни случаи, когато при деформация или заболяване на очите зрението просто се премества в други части на тялото…

Един такъв случай описва италианският невролог Чезаре Ломброзо. След дълго боледуване 14-годишно момиче губи функционалността и на двете си очи. Но твърди, че продължава да вижда все така добре както и преди.

Родителите й се обръщат за помощ към д-р Ломброзо. Той провежда редица експерименти и установява, че момичето наистина вижда всичко, макар че практически няма очи.

По време на един от опитите лъч ярка светлина пада върху ухото й и тя извиква. Освен това Ломброзо случайно докосва върха на носа на пациентката си, което силно я възмущава.

Той успява да установи, че момичето вижда с меката част на ушите си и с върха на носа си, от което зрението й не само не се е влошило, а дори е станало по- качествено – сферично. Освен това девойката поразява доктора с още една уникална способност – оказва се, че тя може да усеща миризми не само с носа, но и с брадичката си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар